Fauci'nin maske kriteri: Az aşı yapılan yerlerde takmaya devam edin

ABD'de salgın yönetimi konusunda en üst düzey yetkili olan Anthony Fauci'den maske uyarısı: İki doz aşı yaptırmış olsanız bile, aşılama oranının düşük olduğu ve vaka görülen yerlerde maske takınç

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı aşılanma oranlarının yükselmesiyle bazı ülkelerde maske zorunluluğunun kaldırılması tartışılırken, ABD'de salgın yönetimi konusunda en üst düzey yetkili olan Anthony Fauci'den bir uyarı geldi. Fauci, aşılama oranlarının düşük olduğu yerlerde iki doz aşılı kişilerin maske takmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. 

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, aşıların yüksek oranda etkili olmasına rağmen bir kişinin Covid-19'a yakalanmasının yüzde 100 oranında engellemeyeceğini belirtti. Fauci bu nedenle, iki doz aşı yaptırmış kişilerin bile, aşılama oranlarının düşük seyrettiği ve virüsün dolaşımda olduğu yerlerde maske takmasının gerekli olduğunu söyledi. Fauci, bunun ek bir koruma sağlayacağını vurguladı.  

ABD'de açık alanda maske takılması yönündeki tavsiye, aşılama oranlarının yükselmesiyle kaldırılmıştı. Ancak son dönemde, Delta varyantının yayılmasıyla beraber bazı kentlerde yeniden maske takılması tavsiye ediliyor.  

Fauci hafta sonunda yaptığı açıklamada da, ülkenin bazı eyaletlerindeki aşılama oranlarının diğerlerine kıyasla çok düşük seyrettiğini, Delta varyantı nedeniyle bu bölgelerdeki vakaların artacağını ve ortaya birinde düşük, diğerinde yüksek sayıda vakaların görüldüğü 'iki tip Amerika'nın çıkacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)