Fauci'den Trump eleştirisi: Rahatsız ediciydi

ABD'de salgınla mücadelede en yetkili isim olan ve bazı kesimlerce 'Doktor Amerika' olarak anılan Anthony Fauci, Donald Trump'ın korona virüsüyle ilgili 'bilimsel gerçekliklere dayanmayan ifadelerinin rahatsız edici' olduğunu söyledi. Fauci, 'başkanla çelişme ihtimali olmaksızın bilimsel veriler üzerine konuşabilmenin özgürleştirici bir his' olduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelede en yetkili isim olan ve başkanlığı sırasında Donald Trump'la birçok kez karşı karşıya gelen Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Trump'ın korona virüsüyle mücadele hakkında 'bilimsel gerçekliklere dayanmayan' ifadelerinin 'rahatsız edici' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 20 Ocak'ta göreve gelmesinin ardından ilk basın toplantısını düzenleyen Fauci, "Açıkçası geriye dönmek istemiyorum ama, hidroksiklorokin ve buna benzer şeylerin söylediği çok açık. Bu gerçekten çok rahatız ediciydi çünkü bilimsel gerçekliklere dayanmıyordu" dedi. Fauci, 'başkanla çelişme ihtimali olmaksızın' bilimsel veriler üzerine konuşabilmenin 'özgürleştirici bir his' olduğunu söylerine ekledi. 

'BAŞIM BELAYA GİRİYORDU'

ABD Başkanı Biden ile salgın yönetiminde şeffaflığın önemi hakkında konuştuklarını aktaran Fauci, "Yapacağımız şeylerden biri tamamen şeffaf, açık ve dürüst olmaktır ve her şeyi bilimsel verilere dayandırmaktır" ifadelerini kullandı. Toplantı sırasında, Trump'ın başkanlığı döneminde 'söylediği şeyleri düzeltmek veya açıklığa kavuşturmak isteyip istemediği' sorulduğunda ise Fauci, "Bu yüzden başım belaya giriyordu" yanıtını verdi. 

TRUMP İLE FAUCI ARASINDA GERİLİM ARTMIŞTI

ABD'de korona salgınıyla mücadelenin en yetkili ismi olan, bazı kesimlerce 'Doktor Amerika' olarak anılan Fauci ile Trump arasında son dönemde gerilim artmış, ABD basını Beyaz Saray'ın Fauci'ye karşı bir karalama kampanyası başlattığını yazmıştı. Fauci'nin, özellikle son aylarda daha az göz önünde olması dikkat çekerken, Trump'ın Fauci'den 'rahatsız olduğu' belirtilmişti. 

Geçtiğimiz yıl kasım ayında düzenlenen başkanlık seçimlerinden önce ise Trump, Florida'da düzenlediği bir mitingde "Fauci'yi kov" sloganı atan kalabalığa "Kimseye söylemeyin ama seçim sonrasına kadar biraz bekleyeyim" yanıtını vermişti. (DIŞ HABERLER)