Fatih Terim: Müthiş bir olasılık zinciri var

Marsilya'yı yenmek istediklerini söyleyen Fatih Terim, “Ama berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Lazio'yu yenerse yine gidiyoruz. Müthiş bir olasılık zinciri var. Buradan gidemeyebiliriz de” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5'inci maçında yarın Fransa'nın Olimpik Marsilya takımı ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki toplantıda konuşan Terim, Fenerbahçe maçında kırmızı kart görmesiyle ilgili gelen soru üzerine, “Derbi heyecanları, hakem hataları ve yabancı kuralları gibi yaratılan ilüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın süredir biz birbirimizle oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Bu dün olduğu gibi, yarın da devam edecek” ifadelerini kullandı.

'BU MAÇIN TELAFİSİ YOK'

“Galatasaray'ın lider olduğu, kazanması halinde, Rusya'dan gelecek Lazio'nun puan kaybında kendisini direkt gruptan çıkaracağı bir ortamda, bu tip illüzyonlarla uğraşacak vaktimiz yok” diyen Terim, şöyle devam etti:

“Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Muhakkak ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar çok önemli, çok üzüldük. Ama bana hangisi daha önemli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha önemlidir derim. Fenerbahçe maçının telafisi vardır, bu maçın telafisi yoktur. Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmemeli, geçmeyecek de.”

'TÜM HATALARIN SORUMLULUĞUNU BEN ALIYORUM'

Futbolcuları zaman zaman pozisyon hatası yaptığını, gol bulmada başarılı olmadıklarını söyleyen Terim, “Ama çok gençler, onlara güveniyorum ve inanıyorum. Evet, kızıyorum. En az gol pozisyonu gören takımız, en fazla gol beklentisi olan takımız ama sıralamada buradayız. Rakibimize çok az pozisyon veriyoruz, çok yiyoruz, çok girip, az atıyoruz. Onların potansiyellerinin farkındayım ben. Bunu çabuk yansıtmalarını istediğim için üzülüyorum” dedi.

Hataların sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirten Fatih Terim, “Onların hepsi benim evladım, yaptıkları tüm hataların, eksikliklerin bütün sorumluluğunu ben alıyorum. Bu çocuklar, bu ekonomik zorluklarda kulübümüzün yol alabilmesi için en önemli silahlardır” diye konuştu.

'GOLCÜLERİMİZİN DAHA FAZLA GOL BULMASI BİZİ BAŞKA BİR YERE TAŞIRDI'

Takımın gol pozisyonlarından faydalanamamasını değerlendiren bulunan Terim, “Diagne de, Mostafa da, Halil de gol beklentisi olan oyuncularımız. Zaman zaman hepsine şans verdik. Atmaya başlarlarsa devam edeceklerini düşünüyorum. Belki ben de bazı maçlarda başkalarını tercih edebilirdim. Görüş meselesi. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Golcülerimizin bu kadar pozisyon bulmada daha fazla gol yapması bizi başka bir yere taşırdı” dedi.

'İSTEĞİMİZ BURADAKİ MAÇI BİTİRİP, RUSYA'DAN GELEN HABERLE O GÜZEL DUYGUYU YAŞAMAK'

“Bizim çıktığımız her 11, idealdir” diyen Fatih Terim şöyle konuştu:

“Marsilya takımının çok güçlü bir takım olduğunu hepimiz gördük. Defanstaki başarımız, bütünlüğümüz bizim için artı. Orada birkaç pozisyona biz yaklaşmışız, onlara vermemişiz. Oyunun momentumu özellikle ikinci yarıda onların eline geçmiş. Burada oyuncularımızdan beklentim, oyunu ele almamız. Marsilya kolay bir takım değil, çok zor bir takım. Çok zor ve sert geçecek bir maç olacak. Turnuvanın öncesinde, kura çekimi öncesinde, UEFA Avrupa Ligi'nin favorilerinden gösterilen bir takım ile oynayacağız.”

Marsilya maçını kazanmak istediklerini dile getiren Terim, “Kazanmanın anlamı bir başka tabii ki ama yarın berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Lazio'yu yenerse yine gidiyoruz. Müthiş bir olasılık zinciri var. Buradan gidemeye de biliriz. Lokomotiv Moskova bile gidebilir. Buna çok dikkat etmeliyiz. İsteğimiz, bitirip, oradan gelecek iki neticeyi de bekleyip, o güzel duyguyu yaşamak. Biz istiyoruz ki, grubu lider olarak bitirip şubat ayında maç oynamayalım ve ocak ayındaki düşüncelerimizi uygulayalım, şubata, marta başka bir durumda çıkalım” ifadelerini kullandı.

'ELEŞTİRİLER OLACAKTIR, YETER Kİ DOZUNDA OLSUN'

“Kendinizle ilgili eleştirileri görüyor musunuz” sorusuna Terim, “Tabii ki kulağıma geliyor, görüyorum, okuyorum. Eleştiriler olacaktır. Yeter ki dozunda, edeplice, ahlaklıca olsun. Onları anlamaya çalışıyorum. Galatasaray takımı bu, iyi gitmiyorsa eleştiriler olur. Nasıl kaybettik, onlara bakalım. Bir gün gelirse ben de isim veririm, onlar Fatih Terim demiyor mu? Oradan sonra daha rahat adres bulur herkes” yanıtını verdi. (İSTANBUL/DHA)