Fatih Terim Fonu Raporu: Belgeler ve kayıtlar tutarsız

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Raporu'nda Fatih Terim Fonu adıyla toplanan paranın banka kayıtlarına girmediği, Erzan'ın bunları nerede kullandığının da saptanamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bankacı Seçil Erzan'ın "Fatih Terim Fonu" adıyla topladığı paraların tutarının 1 milyar 260 milyonun üzerinde olduğu belirtildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun, Denizbank hesaplarında yaptığı incelemelerde, paraların farklı hesaplardan yatırılması ve elden nakit ödemeler nedeniyle tam tutarın belirlenmesinin zorluklarına değinildi. 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz,  "Fatih Terim Fonu’nda batan servet: 1.260.000.000 TL" başlıklı yazısında BDDK Raporundan şu bilgileri aktardı: 

"Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan, Fatih Terim Fonu ile ne kadar para topladı? Bu sorunun yanıtı kesin olarak bilinmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 16 Haziran 2023'te hazırlayıp İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığı'na gönderdiği rapora göre Denizbank'a başvuranlar Erzan'a muhtelif tarihlerde elden ve nakit para verdiklerini söyledi. Bazıları paranın bir kısmını geri aldığını anlatırken, bir kısmı ise hangi tarih ve tutarda para verdiği konusunda ayrıntı sunamadı. Bazılarının beyanları ile kayıtlar arasında ciddi tutarsızlar var.

(...) 'Bazıları paraları Denizbank'taki hesaplarından, bazıları başka banka hesaplarından, bazıları isim belirtmeksizin başka kaynaklardan verdiklerini ifade etmektedirler. Erzan'a verdilerini iddia ettikleri para konusunda mevcut olan bilgi, belge ve ayrıntı eksikliğinin anılan şahıs (Erzan) tarafından geri ödediği iddia edilen paralar konusunda da fazlasıyla mevcut olduğu anlaşılmaktadır.'

(...) Denizbank, kendisine başvuran Seçil Erzan-zedelerin ifadeleri doğrultusunda batık tablosu çıkardı. Bu tabloya göre 29 kişi 43.920.082 dolar ve 15.562.000 TL alacaklı olduğunu savunuyor. Batan dolar dünkü kurla, yani 28.37'den çevrildiğinde 1.246.013.000 TL ediyor. Batık TL üzerine eklendiğinde 1.262.000.000 TL'yi  geçiyor. 

(...)

Erzan, Fatih Terim'in de 300.000 dolar verdiğini söylüyor. Terim'in Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile birlikte
Denizbank yetkilileriyle görüşmeye katıldığını görüyoruz. Demek ki o da para kaptırdı. Ayrıca Fatih Terim'in adı kullanarak, kızı ve en yakınındakiler bile dolandırıldı. O kadar ki Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı ve yakın dostu Nur Erkasap'ın yüksek tutarda para çekmelerine, Terim'le yakınlıklarından ötürü müdahale edilmedi. Hal böyleyken savcılık, Fatih Terim'in adını dosyada buharlaştırdı. Terim, ne mağdur ne de tanık olarak ifade verdi. Verdiyse bile dosyaya konmadı." (HABER MERKEZİ)