Fatih Terim: Ben Babel'den memnunum

Ryan Babel'in performansının tartışılmasıyla ilgili soru üzerine Fatih Terim, “Babel esasında çok iyi bir oyuncu. Babel'den memnunum. Olağanüstü işler beklediğim bir oyuncu, bu yeteneği var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçında takımına güvendiğini söyledi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında yarın İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'yu konuk edecek.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya, Lazio, Lokomotiv Moskova ve Galatasaray dörtlüsünün, Avrupa kültürü olan bir dörtlü olduğunu belirtti

'ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIM KURDULAR'

Terim, “Avrupa'da ve oynadığı her yerde köklü kulüpler. Bir Şampiyonlar Ligi kurası çekseniz veya Şampiyonlar Ligi'nde bu takımlar geldi deseniz kimse yadırgamaz. Hepsi de çok güçlü. Bunların ilki Lazio. Meslektaşım Sarri yönetiminde çok da güçlü bir takım kurdular. Şampiyonluğa oynayabilecek kapasitede bir takım kurdular. Marsilya zaten çok iyi başladı, Lokomotiv de her zaman bu arenada bulunan, önemli işler yapabilecek bir takım” diye konuştu.

Lazio'nun iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Terim, “Lige de iyi başlamışlardı son Milan maçına kadar. Ama karşısında da neredeyse yeni kurulmuş, birçok oyuncusunu iyileştirmiş bir Galatasaray var. Ben oyuncularıma güveniyorum, muhakkak ki hata yapacaklardır. Biz de bu hataları en aza indirerek yolda giderken bir hataya sebebiyet vermemek için çalışacağız” dedi.

'İYİ BİR FİKSTÜRLE BAŞLAMADIK'

Zor bir maç olacağını söyleyen Terim şöyle devam etti:

“Kolay bir maç olmayacak ama ben yarınki programa baksaydım, Galatasaray-Lazio maçını seyretmek için programıma alırdım, keyifli geçeceği kesin. Takımıma güveniyorum, gençlerimize ve diğer arkadaşlarımıza güveniyorum. Burada da çok iyi bir fikstürle başlamadık. İçeride Lazio, dışarıda iki deplasman üst üste. Oynadığımız son 10 maçı çeşitli sahalarda oynadık. Kendi evimizde ilk kez oynuyoruz. Bunların 8'ini de kaybetmedik. Böyle de bir özlemimiz var, kendi sahamız ve taraftarlarımızla ilgili. Gruptaki her maç zor, sonuna kadar iddiası olan bir Galatasaray olur inşallah. Bunun için uğraşacağız.”

“Taraftar, Galatasaray takımının en önemli unsuru ve desteği” diyen Fatih Terim, “Onlarla beraber Ali Sami Yen'de yazılan tarihleri düşündüğümüzde, beraberce çok yol kat ettik, çok başarılar kazandık. Futbolun tadının tuzunun taraftar olduğu bir defa daha ortaya çıktı. Bizim onu özlediğimiz kadar onların da bizi özlediğini düşünüyorum. Heyecanlıyız. Galatasaray taraftarının önüne ilk kez çıkacak futbolcularımız da var” ifadelerini kullandı.

'MARCAO'YU OYNATABİLİRİM'

Stoper hattını nasıl kurgulayacağıyla ilgili gelen soruya Terim, “Herhalde sizi bu soruya iten, Marcao'nun oynayabilecek olması. Luyindama, Alparslan ve Nelsson'u da saydığımızda orada güçlü seçeneklerimiz olduğu kesin. Henüz karar vermedim. Yarın Marcao'yu da oynatabilirim ama dediğim gibi henüz kadroyu hazır hale getirmedim” yanıtını verdi.

'LAZIO MAÇI ÇOK ÖNEMLİ BİR DURAK'

Özgüvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Terim, “Lazio maçı; Kasımpaşa, Trabzonspor, Hatayspor, eleme maçlarından sonra çok önemli bir durak. Umarım bunları ileri taşıyabilecek bir oyun ve skor alırız. Zaten kazanırsınız ama nasıl kazandığınız çok önemlidir. Ümit ederim biz bunu oyuncularımızın bir sonraki hamlede, kendilerine aşırı güven sağlayan bir oyun olarak döner diye düşünüyorum. Yarının en kritik tarafı bu” dedi.

'BABEL'DEN OLAĞANÜSTÜ İŞLER BEKLİYORUM'

Son dönemde performansı tartışılan isimlerden Ryan Babel ile ilgili gelen soru üzerine Terim, “Babel esasında çok iyi bir oyuncu, bunun için aldık. Sakatlık geçirdi, pandemide bazı şeyler oldu. Belki son grafiğindeki bir zik-zak, başka türlü bakılmasını sağladı. Babel önemli bir oyuncu, iyi de bir profesyonel, iyi de bir ağabey. Muhakkak ki Trabzonspor maçına koyduğumuz zamanda da 2-3 pozisyona girebilirdi, benim de beklentim oydu. 1-2 tane veremediler, kendisinin de yanlış tercihleri oldu. Ben Babel'den memnunum. Olağanüstü işler beklediğim bir oyuncu, bu yeteneği var” şeklinde konuştu.

'MESSİ HAYRANIYIM'

Bir İtalyan gazetesine verdiği röportajda Barella'yı çok beğendiğinden bahsettiğinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim, “Çok beğeniyorum. Orta saha oyuncusu olarak, yetenekleri olarak beğeniyorum. Ben bir Messi hayranıyım. Yıllardır bana sorarlar, hep söylerim. Sahanın içinde yapamayacağı bir iş yok. İtalya'da da birçok oyuncu söyleyebilirim ama ben Barella'yı söyledim. Oyunun birkaç tarafını oynayabilecek, çok koşan ve mücadele eden, iyi bir orta saha örneği olarak söylerim. İtalya Milli Takımı'nı analiz ederken, kimler öne çıkıyor sorusu geldiğinde, ben de Barella dedim. Özel bir sebebi yok” karşılığını verdi. (İSTANBUL/DHA)