Fas'tan Donetsk'te idam cezası verilen asker için uluslararası çağrı

Rabat'tan Donetsk'te idam cezası verilen Faslı asker Brahim Saadoun'un serbest bırakılması için uluslararası kamuoyuna çağrı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fas Ulusal İnsan Hakları Konseyi (CNDH) Ukrayna saflarında savaşırken nisan ayında Rus birliklere esir düşen ve Donetsk'te çıkarıldığı mahkemece idam cezasına çarptırılan Faslı asker Brahim Saadoun'un serbest bırakılması için uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

'ZAMANLA YARIŞIYORUZ'

Fas basınında çıkan haberlere göre, CNDH Başkanı Amina Bouayach, başkent Rabat'ta yaptığı açıklamada "Saadoun'u kurtarmak için zamanla yarıştıklarını" belirterek "Brahim Saadoun'u ölüm cezasından kurtarmak için uluslararası insan hakları kuruluşlarıyla temas halindeyiz" dedi. Konsey başkanı, Rusya'daki Ulusal İnsan Hakları Kurumu'yla da temasa geçtiklerini aktardı. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) de Donetsk'te ikisi İngiliz üç askerin "savaş esiri" olduğunu belirterek ölüm cezası kararının iptal edilmesi çağrısı yapmıştı.

'AZOVSTAL'DAN KOMUTANLAR RUSYA'YA GÖNDERİLDİ'

Reuters ise Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Azovstal çelik fabrikasından geçen ay tahliye edilen üst düzey komutanların Rusya'ya götürüldüğünü aktardı.

Ajansın, TASS haber ajansından aktardığına göre, neonazi örgüt Azov (Azak) Taburu komutanı Svyatoslav Palamar ve Ukrayna ordusunun 36. Deniz Tugayı komutanı Serhiy Volynsky'le bir grup üst düzey komutan Rusya'ya gönderildi. Haberde, Kiev yönetiminden konuyla ilgili açıklama yapılmadığı belirtildi.

Ukrayna'nın Rusya yanlısı Donetsk bölgesinde 9 Haziran'da İngiltere ordusundan subay 48 yaşındaki Shaun Pinner, Ukrayna ordusundan 28 yaşındaki İngiliz asker Aiden Aslin ve Faslı asker Brahim Saadoun "yabancı paralı asker" suçlamasıyla idam cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER) 

 

 

 

Etiketler ukrayna fas