Faşist siyasetçi Wilders'tan Türkiye'deki seçmenlere 'laiklik' çağrısı

Hollanda'da Özgürlük Partisi'nin lideri Wilders, "Laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da 22 Kasım'da düzenlenen erken genel seçimlerde sürpriz şekilde açık farkla ilk sıraya yerleşen faşist Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, sosyal medya hesabından Türkiye'ye ilişkin bir paylaşım yaptı. Türkiye'de 'laikliği destekleyen vatandaşların yeni bir lider seçmesi' çağrısında bulunan Wilders, "Hollanda seçimlerini ben kazandım. Ve laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmelerini diliyorum" dedi. 

Wilders, şöyle devam etti: "Bu, daha fazla Arap akınını durduran, Türk kadınlarını koruyan, işçi sınıfını destekleyen ve yolsuzluğun önüne geçen biri olmalı."

Daha önce, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine 'Müslüman kimliğinden dolayı karşı çıktığını' söyleyen Wilders, 'diktatör' olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sık sık eleştirmesiyle Ankara’nın tepkisini çekmişti. Wilders, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının kutlandığı 29 Ekim’de İngilizce attığı bir sosyal medya paylaşımında Türkiye’yi kutlarken, “Şimdi İslami diktatörden kurtulma ve gerçek laik devlete, kadınların güvenliği ve haklarına yatırım yapmaya ve Arapların Türkiye’ye kitlesel göçünü durdurmaya odaklanacak Atatürk’ün mirasından gurur duyan bir lider seçme vakti” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)