Fas'a elendikten sonra Pepe: Kupayı Arjantin'e verebilirler

Fas'a elenen Portekiz'in oyuncusu Pepe, hakemleri eleştirdi. Pepe, "Arjantinli bir hakemin maçı yönetmesi kabul edilemez. Bugün gördüklerimden sonra, kupayı Arjantin'e verebilirler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz'i 1-0 mağlup eden Fas, yarı finale yükseldi. Maçın ardından hakemi suçlayan Portekiz'in tecrübeli futbolcusu Pepe, "Arjantinli bir hakemin maçı yönetmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

NTV Spor'un haberine göre, 39 yaşındaki defans oyuncusu, "Bu kabul edilemez. Portekiz maçını Arjantinli bir hakem yönetti. Her zaman oyunda hakimdik. Beklemediğimiz bir anda gol yedik ama şunu söylemeliyim. Dün yaşananlardan (Arjantin-Hollanda maçı) sonra, bugün Arjantinli bir hakemin bizim maçı yönetmesi kabul edilemez. Bugün gördüklerimden sonra, kupayı Arjantin'e verebilirler" dedi.

Maçın uzatma süresinin az olduğunu savunan Pepe, "Kaleci her zaman maçı duraklattı. Hakem 8 dakikalık uzatma verdi. Futbol oynamak isteyen tek takım Portekiz'di. Oynamaya izin vermediler. Üzgünüz, Dünya Kupası'nı alacak kaliteye sahibiz, maalesef bunu başaramadık" diye konuştu.

Portekizli Bernarda Silva ise "Dış etkenler ve Cristiano Ronaldo ile ilgili yazılanlar milli takımdaki atmosferi bozdu mu?" sorusuna, "Hayır. Öyle bir şey olmadı. Biz elimizden geleni yaptık. Fas, Belçika ve Hırvatistan'ın grubundan çıktı. İspanya'yı eledi. Şimdi de bizi eledi. Tebrikler" yanıtını verdi.

Bruno Fernandes de hakem atamasını eleştirerek, "Kupada en az bir Portekizli hakemin olmaması ve bu maça da Arjantinli bir hakemin atanması tuhaf. Kupayı Arjantin'e verip vermeyeceklerini bilmiyorum. Umurumda değil. Açıkçası bize karşı bir şeyler yaptılar" ifadelerini kullandı.