Faruk Bildirici'nin 'Para karşılığı haber' yazısına hakimlik kararıyla kısmi sansür

Faruk Bildirici'nin bir e-ticaret şirketinin, Cumhuriyet gazetesine para karşılığı haber teklif ettiği iddialarıyla ilgili yazısından, mahkeme kararı ile şirketin ismi çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin bir e-ticaret şirketinin, Cumhuriyet gazetesine para karşılığı haber yapması teklifi edildiği iddialarıyla ilgili yazısında, şirketin ismi hakimlik kararıyla sansürlendi.

Şirket, Bildirici'nin "'Para karşılığı haber'in öyküsü ve Cumhuriyet'e sorular" başlıklı yazısı ile yazıyla ilgili Gazete Duvar'da da yer alan haberlere erişim engeli getirilmesini talep etti.

Başvuruyu karara bağlayan İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, erişimin tamamen engellenmesi talebini reddetti.

"Doğruluk ve suçsuzluk ilkelerine gerekli özen gösterilmeksizin, öz ve biçim arasında denge korunmaksızın" yayın yapıldığı, içeriklerin "başvurana yönelik kişilik hakkı mahiyetinde olduğu" savunulan kararda, "Anayasal haklar olan, Basın hürriyeti ile kişilik hakkı dengesi değerlendirildiğinde, talep konusu tüm içeriğin engellenmesinin ağır olacağı" belirtildi.

Hakimlik bu gerekçeyle şirketin ismi, marka fotoğrafı ve logosunun yazı ve ilgili haberlerden çıkarılmasına karar verdi. 

Kararın ardından yazısında şirketin ismi "T..." olarak değiştiren Bildirici, yazıya "Bu yazı İstanbul Anadolu 5, Sulh Ceza Hakimliği kararına istinaden kısmen sansürlenmiştir. Karara itiraz edilecektir" notunu ekledi. (HABER MERKEZİ)