Bildirici'nin Cumhuriyet ve e-ticaret şirketi hakkında yazdığı yazının kaldırılması istendi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhuriyet ve bir markayla ilgili manipülatif haber iddialarını inceleyen yazısına kaldırma talebi geldiğini duyurdu. Bildirici, bu talebin 'sansür' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "T..."* isimli e-ticaret markası ve Cumhuriyet gazetesinin "para karşılığı manipülatif haber" iddiası ile ilgili bir yazı kaleme alan Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye yazıyı kaldırma talebi geldi. Bildirici, Trendyol'dan gelen bu talebin 'sansür' olduğunu belirtti.

"T..."den kendisine gelen talebi sosyal medya hesabından paylaşan Bildirici, şu ifadeleri kullandı:

"T..., sorularıma cevap vermek ve açıklama yapmak yerine yazıyı yayımdan kaldırmamı talep eden bir yazı gönderdi. Bir de cevap ve düzeltme metni göndermişler, 'gerçeği yansıtmayan' deyip geçiyorlar. Ben soru soruyorum, kocaman şirketten 'SANSÜR' talebiyle yanıt geliyor!"

"T..." şirketinden Bildirici'ye gönderilen yazıda iddiaların 'gerçek dışı' olduğu belirtilirken 'marka itibarının zedelendiği' ve 'hukuka aykırı içeriklerin' yer aldığı ifadeleri kullanıldı. Yazıda, Bildirici hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da yer aldı. (HABER MERKEZİ)


*Haberlerin ardından şirketin yaptığı Bildirici'nin yazısı ve haberimize erişimin engellenmesini talep etti. Başvuru sonucu İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, şirketin ismi, markanın fotoğraf ve ambleminin haberden çıkarılmasına karar verdi. Bu nedenle şirketin ismi sansürlenmiştir.