Falyalı cinayetinde bir kişi tutuklandı

KKTC'de Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili bu sabah gözaltına alınan Ömer Tunç isimli kişi tutuklandı. Zanlının en az iki gün tutuklu kalmasına karar verildi.

Halil Falyalı, Peker'in açıklamalarının ardından tutuklanıp daha sonra serbest bırakılmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin olarak bir kişi tutuklandı. Girne mahkemesi, bu sabah gözaltına alınan Ömer Tunç isimli zanlı hakkında tutuklama kararı verdi. Yerel basına göre, Yargıç Hazan Aksu zanlı Tunç'a iki gün tutukluluk emri verdi.

Fotoğraf Yeni Düzen gazetesinden alınmıştır.

'UZUN NAMLULU SİLAH KULLANILDI'

KKTC polisi, suikasta dair yeni ayrıntılar da paylaştı. Yeni Düzen gazetesinin haberine göre, Müfettiş Murat Bayram saldırıda ‘uzun namlulu’ silah kullanıldığını aktardı. Bayram, olay yerinde yapılan aramada 17 adet 7.62 mm çapında boş mermi kovanı, 5 adet 9 mm boş kovan, 9 adet de 7.62 mm mermi çekirdeği bulunduğunu ifade etti. Suikastla ilgili ayrıntıları mahkemede açıklayan Bayram, olay anında kiralık araçla bölgede olduğu tespit edilen Ömer Tunç'un meseleyle bağlantılı olduğu tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

 

Bayram, zanlının ‘taammüden adam öldürme’, ‘kanunsuz ateşli silah patlayıcı madde kullanma, taşıma, tasarruf’, ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlamasıyla tutuklandığını belirtti. Bayram, aranan şahıslar ve emareler olduğunu söyledi.

POLİS TEYAKKUZDA

Halil Falyalı’nın aracının şoförü ile Girne’de dün akşam suikastla öldürülmesi Kıbrıs’ın genelinde büyük yankı uyandırmış durumda. Adanın kuzeyinde suikastla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatılırken, adeta olağanüstü hal durumu yaşanıyor. Polis ülkenin tüm sınır kapılarında kontrol yapıyor; Ercan Havalimanı'nın yanı sıra tüm liman ve Güney-Kuzey sınırlarında devriye atılıyor. Şüpheli görülen tüm şahıslar kontrol edilirken, olaya karıştığı öne sürülen araç her yerde aranıyor ve olayın tanıklarının ifadelerinin alınıyor.

'ARAÇTAKİ İKİ ERKEK FOTOĞRAFINA DAİR HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

KKTC polisinden dün yapılan yazılı açıklamadaysa, dün gece sosyal medyada şüphelilerin görüntüsü olarak yayılan fotoğrafa ilişkim bilgi verildi. Açıklamada, “Haber sitelerinde ve sosyal medyada, bir araç içerisinde yer alan iki erkek şahsa ait görüntülerin, iş adamı Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesi olayının failleri olduğu ve polis tarafından arandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şahısların olayla bağlantısının olmadığı saptanmakla beraber, mesele polis tarafından çok yönlü olarak titizlikle soruşturulmaktadır” denildi. 

SERDAR DENKTAŞ: FAİLLER BULUNMALI

Falyalı olayı Kıbrıs genelinde, özellikle geleneksel medyayla sosyal medyada da büyük yankı uyandırmış durumda. Olayın duyulmasından sonra birçok Kıbrıslı Türk sosyal medya aracılığıyla son gelişmelerle ilgili kaygısını paylaştı. 

Falyalı suikastına sosyal medya aracılığıyla tepki gösteren tanınmış Kıbrıslılardan birisi de geçtiğimiz dönemde faal siyasete veda eden Serdar Denktaş oldu. Denktaş, “Siyasi yaşantımda birçok girişimine engel olmuş, çok kez birbirimize diklenmişizdir. Ama o bu memleketin insanı. Dostça bir araya gelip yiyip içtiğimiz de olmuştur. Bu akşam saldırıya uğrayıp öldürülmesi olayı ülkemizde neler oluyor diye hepimizi düşündürmeli. Polis asker tüm emniyet güçleri suçluları hemen bulmalı. Ailesinin gözü önünde cereyan eden bu cinayetin failleri mutlaka bulunmalı” açıklamasında bulundu. 

CİNAYET MANŞETLERDE

Kıbrıs Türk medyasının bugünkü manşetleriyse Falyalı cinayetine odaklanmış durumda. Kıbrıs gazetesi suikastı “Mermi yağdırdılar” başlığıyla okuyucularıyla paylaşıyor. Yeni Düzen “Dehşet Gecesi” manşetini kullanırken, Halkın Sesi son gelişmeleri “Korkunç Suikast” başlığı altında derledi. Havadis gazetesiyse ilgi çekici “Ülke Kor Karanlıkta, Hesaplar Kurşunla” manşetiyle son gelişmelere odaklandı. 

Kıbrıs Türk medyası gibi Kıbrıs Rum medya kuruluşları da olayın duyulmasının ilk anından itibaren Falyalı cinayetini merceği altına aldı. Rum medya kuruluşları olayla ilgili olarak Falyalı’nın Türkiye ve Kıbrıs’taki bağlantılarına dikkat çekiyor. 

Ne olmuştu?

Yayınladığı videolarla tartışma yaratan Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın yönettiği Yalıkavak Marina üzerinden uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasını ortaya attı. Peker, Yalıkavak üzerinden yürütülen uyuşturucu ticaretinin rotasının bir süre sonra Venezuela ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönüne döndüğünü ve bu ticarette eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın da rolünün olduğunu ileri sürdü. Peker'in iddiaları arasında ismi geçenlerden biri de Halil Falyalı oldu. KKTC'de kumarhane işleten ve sanal bahis sitelerini yönettiği bilinen Falyalı, Sedat Peker'in ortaya attığı uyuşturucu iddialarını reddetti. Falyalı, Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'la hayatı boyunca hiç tanışmadığını ifade etti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube yayınına bağlanan Falyalı, şunları söylemişti:

"Hayatımda ne Binali Bey'i ne de Binali Bey'in oğlunu... ne yan yana geldik. Diyorlar ya 'uydu antenlerine baksınlar, sinyallere baksınlar', baksınlar. Hiçbir zaman biz bir araya gelmedik. Bu bahsi geçen insanların hiçbirini tanımıyorum. Hayatımda 3 kilometre yakınlarına bile gelmedim, görmedim, tanımıyorum."

Peker videolardan sonra gündeme gelen Falyalı'yla ilgili, eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da açıklamalarda bulunmuştu. KKTC Meclisi'nde bir arazi satışı nedeniyle konuşma yapan Kalyoncu, bu konuşması nedeniyle Falyalı'nın kendisini arayarak kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söylemişti.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, "Çeşitli kirli ve yasadışı ilişkilerin Halil Falyalı ismiyle de bağlantılı olduğu yönünde iddiaların olduğu biliniyor" demişti.

YILDIRIM YALANLAMIŞTI

Sedat Peker'in Halil Falyalı üzerinden dile getirdiği Erkam Yıldırım'la ilgili iddialar, eski Başbakan Binali Yıldırım tarafından yalanlanmıştı. Binali Yıldırım, Venezuela'da resmi heyetle birlikte fotoğrafları ortaya çıkan Erkam Yıldırım'ın, korona virüsü nedeniyle Venezuela'ya test kiti ve maske götürdüğünü ifade etmişti. Ancak gümrükte, Erkam Yıldırım'ın test kiti ve maske götürdüğüne ilişkin bir kayıt olmadığı ortaya çıkmıştı. İddialar üzerine hakkında soruşturma başlatılan Falyalı, ekim ayında Girne'de polise teslim olmuştu. Tutuklanan Falyalı, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kalmıştı. (HABER MERKEZİ)