Fahrettin Koca: Gazze'deki hastalara Türkiye'den giden personel tedavi uygulayacak

Fahrettin Koca, "Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme dair açıklamalar yaptı. Mısır Sağlık Bakanı ile dün, Gazze’deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Koca, şunları aktardı: 

"Türk-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısırın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş Hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz.

Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler. İkinci etapta ise durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilmesi planlanacak.

Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak üç ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibat kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur." (HABER MERKEZİ)