Fabrikada süt banyosu yapan işçi tahliye edildi

Konya'da bir süt fabrikasındaki süt teknesinde banyo yapan ve görüntüyü çeken iki işçi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süt merkezindeki süt banyosu skandalında yeni gelişme yaşandı. Yürütülen soruşturma kapsamında 6 Kasım'da tutuklanan iki işçi, 6 günlük tutukluluğun ardından tahliye edildi.

Konya'daki bir süt toplama merkezinde bir işçi süt teknesinde banyo yaparken, bir diğer işçi de görüntüleyerek, Tiktok'ta yayınlamıştı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki çekmişti. 

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medyada paylaştıkları görüntü sonrası polis ekiplerince gözaltına alınan ve çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan Emre S. ve Uğur T, avukatlarının itirazı üzerine, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olaya ilişkin soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'daki bir süt toplama merkezinde çalışanlardan birinin, teknenin içerisine doldurulan sütle banyo yaptığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, firmanın faaliyetine son vermiş ve 13 bin 934 lira idari para cezası uygulamıştı. Gözaltına alınan Emre S. ve Uğur T, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
(KONYA-AA)