Süt fabrikasındaki kazanda banyo yaptı: İki gözaltı

Konya'daki bir süt fabrikasında çekilen 'süt banyosu' görüntüleri TikTok'ta yayınlandı. Olay sosyal medyada tepki çekerken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, firmanın faaliyetine son verdi ve idari para cezası uyguladı. Olayla ilgili firmanın iki çalışanı da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya'daki bir süt fabrikasında süt kazanında banyo yaparken çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Süt kazanının içine girip banyo yapan Uğur T. görüntüleri Tiktok'ta yayınlayınca birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında çekildiği anlaşılan görüntülerde bir kişi dolu süt kazanında banyo yapıyor. Çalışanın süt kazanında banyo yaptığı anların bir başka çalışan tarafından kaydedildiği öğrenildi. Görüntüler TikTok'ta 'ugurrturgut' isimli bir hesaptan yayınlandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Görüntüleri izleyen birçok sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi. O tepkilerden bazıları şöyle:
* Umuyoruz ki gerekli merciler bu iğrenc videoyu görür ve gereken yapılır.
* Konya'da süt fabrikasında süt kazanına girip banyo yapmış adam. Artık neye şaşıracağımızı şaşırdık.
* Hadi büyükleri geçtim insanlar bebeklerine içiriyor o sütleri...

BAKANLIKTAN VE FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Tepki çeken görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıkarken Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Bakanlık, "Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Benefit Süt Toplama Merkezi'nden yapılan açıklamada da videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiği ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:
"Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

FİRMANIN FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Bakanlığın açıklamasının ardından Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, "Arkadaşlarımız denetimlerini yaptılar. İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de kontrollerin ardından iş yerini mühürlemek için binaya geldi.

İKİ ÇALIŞAN GÖZALTINDA

Meram Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün görüntülerin çekildiği firmanın faaliyetine son vermesi ve idari para cezası uygulamasının ardından sütle banyo yapan Emre S. ile görüntüleri sosyal medyada paylaşan Uğur T'yi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor. (DUVAR)

Etiketler süt banyosu konya süt