Eyüp Sultan Türbesi'nin çinilerine saldırı anı kamerada

Eyüp Sultan Türbesi'ndeki çinilere zihinsel engelli olduğu belirtilen bir kişi tarafından çekiçle düzenlenen saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bulunan Eyüp Sultan Türbesi'ndeki çinilere çekiçle düzenlenen saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Türbeye pazar günü saat 21.30 sıralarında gelen saldırgan, hacet penceresinin sağ ve sol tarafındaki çini levhaların üzerindeki "pençe" motiflerine zarar verdi. Saldırgana türbenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Yakalanan saldırgan polise teslim edildi.

Saldırganın, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce düzenlenmiş yüzde 80 oranında zihinsel engelli raporu olduğu belirtildi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından tahrip edilen çinilerin tamiri için gerekli çalışmalara başlanmıştır" açıklaması yaptı.

Saldırının görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde saldırganın bir anda gelip çekiçle çini levhalara vurduğu görülüyor.

Öte yandan saldırının sosyal medyada ve bir televizyon programında türbenin Rumi motiflerinin şeytana benzetilip adres gösterilmesi sonucu gerçekleştiği öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)