Evleri ve arazileri kamulaştırılan Dikmeceliler: Gitmedik, buradayız

Arazileri toplu konut projesi için kamulaştırılan Dikmece'de miting düzenlendi. Türkiye’nin her yerinden katılım olan mitingde Dikmeceliler, "Gitmedik, gitmiyoruz, buradayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece Mahallesi Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) projesi için kamulaştırıldı. Kamulaştırılmayla beraber çok sayıda tapulu zeytinlik, tarım arazisi ve konuta el konulmasına karşı mahalle halkı bir süredir direnişte. Kamulaştırmaya karşı nöbet eylemi başlatan Dikmeceliler, bugün Türkiye’nin her tarafından destekçilerle miting düzenledi.

Mitingden önce Dikmece Mahallesi girişinden mitingin yapıldığı alana slogan ve alkışlarla yüründü. 

Yürüyüşte "Sermaye defol Dikmece bizim", "Ma rihna nihna hon" (Gitmedik buradayız), "Gitmedik buradayız", "Zeytin kardeşliği kazanacak", "Sermaye defol bu topraklar bizim” sloganları atıldı.

Adana, Mersin, İstanbul, Ankara’dan doğa ve yaşam hakkı savunucularının da yer aldığı mitinge, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Perihan Koca, CHP Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ile TİP Milletvekili Ahmet Şık katıldı.

'BİZ ASLINDA BİR DEĞİL İKİ DEPREM YAŞADIK'

Mitingde konuşan Dikmece Mahalle Muhtarı Sezgin Yurtsever, mahallelerinin geçim kaynağının tarım ve zeytincilik olduğunu, kimsenin yapacak işi kalmadığını söyledi.

Mahallelerinin yakınında devlete ait 2B arazilerinin neden kullanılmadığını soran muhtar Yurtsever, "Biz TOKİ’ye karşı değiliz, biz arazilerimizin, topraklarımızın gitmesine karşıyız. Biz aslında bir değil iki deprem yaşadık. Birincisi Allah’tan geldi, ikincisi devletten. Bizim tek isteğimiz var; o da topraklarımızda yaşamak" diye konuştu.

Öte yandan mitinge katılanlar "Yuh yuh" türküsüyle karşılıklı oynayınca, ortaya renkli anlar çıktı.

Etiketler Hatay Antakya Dikmece