Evinin önünde darp edilen engelli öldü

Antalya'da evinin önünde park tartışması nedeniyle darp edilen engelli Mümün Kara vefat etti. Saldırganların komşuları olduğunu belirten aile, "Tek istediğimiz adalet yerini bulsun" dedi. Komşu baba ve oğlu gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hastalıkları nedeniyle yüzde 90 engelli raporu olan Mümün Kara hastanede vefat etti. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Kepez ilçesinde 19 Şubat'ta çıkan kavgada baba ve oğlu tarafından darbedilen 58 yaşındaki Mümün Kara (58), tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. Kara'nın cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Kara'nın yakınları, cenazeyi teslim almak için Antalya Adli Tıp Kurumuna geldi. Abdurrahman Kara, gazetecilere, ağabeyinin hunharca öldürüldüğünü söyledi.

'GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENSİN'

Saçma sapan bir kavga nedeniyle ağabeyini kaybettiklerini belirten Kara, "Çok üzgünüz. Mağduruz. Adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyoruz. Zanlının oğlunun da tutuklanmasını istiyoruz. Esas kavgayı başlatan baba N.Y. değil, oğlu A.Y'dir. Olay yerindeki pastanenin güvenlik kameralarının incelenmesini istiyoruz. Bu kameralar incelenirse olay ortaya çıkar" diye konuştu.

'20 YILLIK KOMŞU, ENGELLİ OLDUĞUNU BİLMEMELERİ İMKANSIZ'

Gökalp Gökkaya da dayısının yüzde 90 engelli olduğunu dile getirerek, engelli bir insanın darbedilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.
Dayısıyla kavga eden kişilerin 20 yıldır komşu olduğunu kaydeden Gökkaya, "Engelli olduğunu bilmeme şansları yok. Tek istediğimiz adalet yerini bulsun. Herkes cezasını çeksin. Bu gibi olaylar insanlara ders olsun, kimse yaşamasın." dedi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sütçüler Caddesi'nde çıkan kavgada N.Y. ve oğlu A.Y. tarafından darbedildiği belirtilen Mümün Kara hastaneye kaldırılmıştı. Gözaltına alınan N.Y. ile oğlu A.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, sosyal medyadan yükselen tepkiler ve basının konuyu haberleştirmesinin ardından savcılık, Kara'nın yoğun bakımda hayati tehlikesini olması nedeniyle karara itirazda bulunmuş ve baba N.Y. tutuklanmıştı.

OĞLU DA TUTUKLANDI

Bu arada, Kara'nın hayatını kaybetmesi üzerine yeniden gözaltına alınan zanlılardan A.Y, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkartıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (ANTALYA-AA)