Evinin bahçesinde 11 köpek ölüsü bulunan kişiye 10.5 yıl hapis istemi

Ankara'da evinin bahçesinde gömülü halde 11 köpek bulunan, 7 köpeği de uygunsuz koşullarda tuttuğu gerekçesiyle tutuklanan M.T. hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ANKARA'da, evinin bahçesinde 11 köpek ölüsü bulunan ve 7 köpeği de uygunsuz koşullarda tuttuğu suçlamasıyla tutuklanan M.T. hakkında, 'evcil hayvanı kasten öldürmek' ve 'evcil hayvana zalimce muamelede bulunma' suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Meral T. ifadesinde hayatını hayvanlara adadığını ve sokak hayvanlarına gönüllü olarak baktığını söyledi.

Çankaya ilçesine bağlı Ön Cebeci Mahallesi, Samur Sokak'ta oturanlar, 6 Ağustosta Çankaya Belediyesi ile polise sokakta kötü bir kokunun olduğu yönünde ihbarda bulundu. Ekiplerin yaptığı araştırmada kokunun yoğunlaştığı Meral T.'nin oturduğu 3 katlı binanın bahçesinde arama yapıldı. Bahçe duvarının dibinde yapılan kazıda çöp torbaları içinde gömülmüş 11 köpek ölüsü bulundu. Meral T.'nin  evinde yapılan aramada ise 7 yavru köpeğin kafeslerin içinde uygunsuz koşullarda tutulduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan Merat T. tutuklandı.

MERAL T.: SOKAK HAYVANLARINA GÖNÜLLÜ BAKIYORUM, HAYATIMI HAYVANLARA ADADIM

İddianamede ifadesi yer alan Meral T. ise hayvanları çok sevdiğini, onlara eziyet etmediğini söyledi.  Sokak hayvanlarına gönüllü olarak baktığını belirten Meral Tekin bahçede ölüsü bulunan köpeklerden ikisini öldükleri için gömdüğünü, diğer köpekleri ise gömmediğini iddia etti. Suçlamaları kabul etmeyen Meral Tekin, hayatını hayvanlara adadığını söyledi.

Ankara 55’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Meral T.'nin 11 'evcil hayvanı kasten öldürmekten' 9 aydan 6 yıla, 'evcil hayvana zalimce muamelede bulunma' suçundan ise 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İki ayrı suçtan hakkında toplam 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen Meral Tekin'in soruşturması, yeni çıkarılan '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında değerlendirildiği aktarıldı. (DHA)