Ev sahibi, yalnız kadın kiracı için 'çözüm' buldu: Mafya

İstanbul’un üç ilçesinde çete gruplarının bazı ev sahipleriyle ile anlaşarak kiracıları çıkarmak için tehdit ettiği ortaya çıktı. Bu kiracıların ortak noktası ise yalnız yaşayan kadın olmaları.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kira fiyatlarındaki fahiş artışlarla birlikte, her geçen gün yeni ev sahibi-kiracı kavgaları/cinayetleri yaşanırken, devreye mafyalar da girmeye başladı.

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlamadan, İstanbul’daki bazı mülk sahiplerinin "arabulucu" olarak çetelerle anlaştığı iddia edildi.

Artı Gerçek'ten Ahmet Ayva'nın haberine göre Zekeriyaköy, Gazi mahallesi ve Beykoz semtlerinde mafya grupları kiracıların kapısına dayanıp tehditler savurarak evden çıkmaya zorluyor.

HEDEF: YALNIZ YAŞAYAN KADINLAR 

Üçü de yalnız yaşayan kadın olan bu kiracılardan Y.D., Zekeriyaköy'de 1 ay önce yaşadıklarını şöyle anlattı: "9 yıla yakındır bu evde oturuyorum. Mülk sahibim son 1,5 yıldır beni evden çıkarmaya çalışıyor. Fakat çıktığım an nasıl bir süreçle karşılaşacağımı bildiğimden kiraya zam yapmasını istedim. Şu an 6 bin TL’ye oturuyorum. Ev sahibim 20 bin lira istiyor. Zaten 20 TL maaş alıyorum, davalık olduk. 1 yıldır mahkeme devam ediyor. Her gün taciz mesajları almam yetmiyormuş gibi bir de işin içine mafyalar girdi. Gece yarısı 4 kişi kapıma gelip evi kiraladıklarını, bir an önce çıkmamı istediler, tehdit ettiler. Bir ay içinde üç sefer telefonla aradılar, her gece pencereden dışarı bakmadan uyuyamıyorum... "

'ARABAMIN CAMLARINI KIRDILAR'

Gazi Mahallesi'nde yaşayan B.A ise durumu şöyle özetledi: "Eski kiracıyım, 7 yıl boyunca ev sahibim ile hiçbir problemim olmadı. En son yasal çerçevede 5000 TL yaptığı kirayı 3 ay önce 15 bine çıkarmak istedi ve mahkemelik olduk. Her gün ya kızını ya da oğlunu gönderdi çıkmam için. Daha sonra Gürcistan numaralı telefonlardan aranmaya, WhatsApp'tan tehdit mesajları almaya başladım. En son gece yarısı babamın arabasının camlarını kırdılar.’’

'ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER’'

Beykoz'da yaşayan M.T. de ölüm tehditleri aldığını anlattı: "15 yıldır bu semtte, 11 yıldır da bu evde oturuyorum. Ev sahibim 8 ay önce evi hızlıca boşaltmamı istedi. 7 bin 500 liraya oturduğum evi, 25 bin TL’ye vereceğini söyledi. Çıkmayınca önce eve avukat gönderdi, sonra dava açtı. 10 bin TL teklif ettim, mahkemelik olduk. Mahkeme sürecinde de çıkmam için telkinlerde bulundu. Bundan 3 hafta önce eve yürürken 6 kişi önümü kesip üzerime yürüdü. Belindeki silahı gösteren kişi evi kiraladığını, 2 hafta içinde evi boşaltmamı söyledi. Kontratımın olduğunu böyle bir şey olamayacağını söyleyince de 'olup olmayacağını 2 hafta içinde göreceksin' diyerek tehdit etti.’’ (HABER MERKEZİ)