Etlik Şehir Hastanesi’nde yangın: 'Sürekli arıza veren devasa hastane'

Etlik Şehir Hastanesi’nin Çocuk Bölümü’nde yangın çıktı. SES Ankara Şube Başkanı Yalçınkaya, “Sürekli arıza veren devasa bir hastane. İtfaiyenin bir felakette acil müdahale etmesine imkân yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Ankara’da kapatılmak istenen hastaneler nedeniyle tartışmaların gölgesinde açılan Etlik Şehir Hastanesi’nin Çocuk Bölümü’nün yer aldığı eksi 3’üncü katta yangın çıktı. Yemekhanenin ve depoların yer aldığı katta bulunan aküde meydana gelen arıza sonucu, hafif patlamayla birlikte duman yükseldi. Çocuk Bölümü’ndeki personelin dışarı çıkarılmasıyla itfaiye ekipleri 2 saat boyunca yangını söndürmek için çalıştı.

'TAMAMLANMADAN AÇILAN BİR HASTANE'

Etlik Şehir Hastanesi’nde yaşanan yangın sonrası hastaneye giden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, hastanede akü odalarının bulunduğu bölümde bir akünün patlaması sonucu yangının oluştuğunu, ortaya çıkan yoğun dumanın ardından Çocuk Bölümü’nde bulunanların dışarı çıkarıldığını aktardı. Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Hastanenin alt yapısından kaynaklı çok fazla arıza yaşandığını biliyoruz. Sürekli arıza veren devasa bir hastane. Arkadaşlarımız bazı arızaların 15-20 gün sürdüğünü ifade etmişti. Eksi 3’üncü kat, personelin olduğu kat. Üst katlarda çocuklar yatıyor. Bugün yaşananlardan ders çıkarmak gerekiyor. Ankara İtfaiyesi’nin daha büyük bir felakette acil müdahale etmesine imkân yok. Hastane ne kadar büyük olursa müdahale alanınız o kadar zor. Hastanenin akü sistemi bir tane değil ki, onlarca var. Bu hastane tamamen tamamlanmadan açılan bir hastanedir. Gerekli önlemler alınmalı ve kontrollerin yapılması gerekiyor."

‘ARKADAŞLARIMIZ CİDDİ ANLAMDA SORUNLAR YAŞANDIĞINDAN BAHSEDİYOR’

Etlik Şehir Hastanesi’nin inşaatının ve açılmasının ardından sorunların oldukça uzun sürdüğünü söyleyen Yalçınkaya, sağlık personelinden aldıkları bilgiye göre elektrik sisteminin ve iklimlendirme sorunlarının giderilemediğini belirtti.

Yalçınkaya, "Sağlık Bakanı bugün hastanenin yüzde 25 kapasite ile çalıştığını, günde 8-9 bin hastanın girip çıktığını söyledi. Oradaki arkadaşlarımız ciddi anlamda sorunlar yaşandığından bahsediyor. Bugün böyle bir yangın oluşuyorsa demek ki bu hastanenin böyle bir potansiyeli var demektir" dedi.

"Ülkede son dönemde çok fazla hastane yangını yaşanıyor. Biz alışık değiliz" diyen Yalçınkaya "Özellikle dış kaplama sisteminden kaynaklı yangınlar çok hızlı yayılıyor. Bu hastanelerde estetik güzellik aranmasına gerek yok. Orası tedavi merkezi. Bundan sonraki süreçte yöneticilerin gerekli önlemleri alması lazım" ifadelerini kullandı.