Esnafı 12. kattan aşağı attı: Esnaf sakat, kendisi serbest kaldı

İstanbul'da tartıştığı İlyas Demirci'yi 12. kattan aşağı atıp 11. kata düşmesine ve sakat kalmasına neden olan Çağdaş Boyalı'ya 2 yıl hapis cezası verildi, ardından hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Şişli'de bir ticaret merkezinde tartıştığı esnaf İlyas Demirci'yi 12'nci kattan atarak 11'inci kata düşmesine ve ağır şekilde yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Çağdaş Boyalı hakkında ikinci kez hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıktı.

Şişli'de bir ticaret merkezinde 22 Şubat 2021 tarihinde akşam saatlerinde esnaf İlyas Demirci, tartıştığı 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı tarafından 12'nci kattan aşağı atılmıştı. Şans eseri 11'inci kata düşen Demirci, vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle hastanede tedaviye alınmıştı. 

İlk yargılamada 1 yıl 5 ay hapis cezası alan Çağdaş Boyalı hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alınmıştı. İlyas Demirci'nin üzerine karar bozuldu ve yargılama ikinci kez yapıldı.

DHA'nın haberine göre İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5'inci duruşmaya, tutuksuz sanık Çağdaş Boyalı ve şikayetçi İlyas Demirci ile taraf avukatları katıldı.  

 Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık ve mağdurun arasında eskiye dayalı husumet bulunmadığı, taraflar arasındaki olayın ani geliştiğini ifade etti. Dosyaya eklenen Adli Tıp raporlarına yer verilen mütalaada, İlyas Demirci’nin yaralanmasının basit tıbbı müdahale ile giderilebilecek ölçüde olmadığı, birçok noktada kemik kırığı olduğu ve kırıklarının hayati fonksiyonun etkilediği belirtildi. Mütalaada, sanığın "Yanlışlıkla düştü" savunması yaptığını fakat mağduru kasıtlı düşürmeye çalıştığının görüntülerden tespit edildiğini ifade ederek cezalandırılması istendi.

 Şikayetçi İlyas Demirci, mütalaaya katıldığını belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık Çağdaş Boyalı ise beraatini talep etti.

 TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİYLE 2 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın eylemi neticesinde şikayetçinin hayati fonksiyonlarına 6 derece etkili kemik kırığı oluşturarak organlarının sürekli zayıflaması niteliğinde yaraladığını belirtti. Mahkeme, sanık hakkında "Haksız tahrik altında kasten yaralama" suçundan takdiri indirim de uygulayarak 2 yıl hapis cezası verdi. Heyet, bir kez daha sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

 İLYAS DEMİRCİ: ÖDÜL VERİLDİ

Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine mağdur İlyas Demirci, "Ödül verildi. Yürüyemiyorum, beni sakat bıraktı. Karşılığında 2 yıl, o da tutuksuz. Söyleyecek bir şey yok. Şu an  çalışamıyorum. Evde yatalağım nasıl çalışayım" diyerek tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul esnaf yargı