Eskişehir'de üniversite öğrencilerinin yürüyüşüne izin verilmedi: 4 gözaltı

İntihar eden gençlere dikkat çekmek için yürüyüş yapmak isteyen öğrenciler, polis engeliyle karşılaştı. 4 öğrenci gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de genç intiharlarına dikkat çekmek amacıyla intihar eden Anadolu Üniversitesi öğrencisi S.N.R'nin kaldığı KYK yurduna yürümek isteyen öğrencilere izin verilmedi. Öğrenciler yurda yürümek konusunda kararlı davranınca 4 öğrenci gözaltına alındı.

Birgün gazetesinden Anıl Ataş'ın haberine göre, akşam saatlerinde üniversite öğrencileri, gençlerin intiharlarına dikkat çekmek ve yaşamına son veren arkadaşlarını anmak için KYK önüne yürümek istedi.

"Okumaya geliyoruz ölmeye değil", "Katil KYK", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atan öğrenciler yurt önünde toplanıp anma yapmak istedi ancak polis izin vermedi. Bir süre burada bekleyen öğrenciler yurda yürümek için yeniden harekete geçti. Bunun üzerine polis, öğrencilere cop ve kalkanla müdahale etti.

Polisler 4 öğrenciyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençlerin geceyi nezarethanede geçirmesi ve sabah saatlerinde savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Etiketler Eskişehir intihar