Eskişehir'de öğretmene yapılan saldırı protesto edildi

Eskişehir'de bir okulda dört öğretmenin bıçakla yaralanması, sendikalar tarafından protesto edildi: "Öğretmenlerimiz her önüne gelenin şiddet uyguladığı kimseler olmaktan çıkarılmalı."

Google Haberlere Abone ol

Şenay Yıldırım

ESKİŞEHİR - Dr. Sefa Halaç Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’nda bıçaklı saldırganın 4 öğretmeni yaralaması sonrasında sendikalar ortak basın açıklaması yaparak, yaşananları kınadı.

Eğitim Sen, Eğitim Birsen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen temsilcileri, bugün okul önünde ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, "Artık eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz, her önüne gelenin kolaylıkla ve cüretkârca hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği kimseler olmaktan çıkarılmalıdır. 'Öğretmene şiddeti önleyici' bir maddenin de Öğretmenlik Meslek Kanunu'na eklenmesini tüm sendikalar olarak talep ediyoruz" dedi.

'OKUL POLİSİ OLMALI'

Okullarda mutlaka bir güvenlik görevlisi bulundurulması gerektiğini belirten Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla birlikte okul polisinin okullarda daha fazla bulunması elzem hale gelmiştir. Her zaman söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken müeyyideyle muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz.”

Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Ufuk Ürşan, bacağından yaralandı. 

'ÖĞRENCİLERE ZARAR GELMEDİĞİ İÇİN ŞÜKREDİYORUZ'

Eskişehir’de özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü okula gelerek öğretmenlere bıçakla saldıran kişi, 4 öğretmeni yaraladı. Saldırganı öğretmenler etkisiz hale getirdi. Sabah saat 11.00 civarında meydana gelen olayda; bıçaklı bir kişinin okula girdiğini gören öğretmen onu durdurmak istedi. Olayı gören diğer öğretmenlerin de müdahalesi ile arbede yaşandı. Bıçakla sağa sola saldıran saldırgan, okuldaki diğer öğretmenlerin de müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Olayda arbede esnasında 4 öğretmen çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay sırasında bacağından yaralanan Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Ufuk Ürşan şunları söyledi: "Teneffüs saatindeydik, saldırgan okul bahçesine gelerek 'Ayşe öğretmeni arıyorum' dedi. 'Burada öyle biri yok' dedik. daha sonra şahsın kadın öğretmene saldırdığını görünce müdahale ettim ve bana bıçakla saldırdı. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte saldırganı çime yatırarak polisin gelmesini bekledik. Öğrencilere zarar gelmediği için şükrediyoruz. Saldırganı daha önce görmemiştik, velimiz de değil, tanımıyoruz. Saldırganın madde kullandığını öğrendik ve çok sabıkası varmış."