Eskişehir’de, ‘İnsan Hakları ve Adalet’ başlıklı güz okulu

İHO ve Eskişehir Okulu’nun ortaklaşa düzenleyeceği ‘İnsan Hakları ve Adalet’ başlıklı güz okulu, 29-31 Ekim arasında Eskişehir’de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İnsan Hakları Okulu (İHO) ve Eskişehir Okulu ortaklığında 29-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Eskişehir’de ‘İnsan Hakları ve Adalet’ başlıklı güz okulu düzenlenecek. Üç gün sürecek program kapsamında dokuz atölye çalışması organize edildi.

Program kapsamında, insan hakları ve adalet ilişkisi disiplinler arası bir perspektifle ele alınarak toplumsal adaletten hafıza adaletine, kent hakkından toplumsal cinsiyet geniş bir perspektiften “adaleti nerde arayabiliriz?” sorusuna yanıt aranacak.

DOKUZ ATÖLYE DÜZENLENECEK

Aslı Kayhan’ın “Toplumsal Adalet” başlığıyla açılış oturumunu yapacağı üç günlük programda düzenlenecek olan atölyeler ve yürütücüleri şu şekilde sıralandı:

– Sosyal Adalet; Hakan Koçak
– Nostaljik Bir Kavram, Unutturulan Bir Talep, Unutulan Bir İlke; Devrim Sezer
– Hafıza Adaleti; Burcu Hatipoğlu
– Kent Hakkı ve Adalete Erişim; Yücel Tutan
– Roman Tarihi ve Romanların Karşılaştıkları Önyargılı Ayrımcılıklar; Yasemin Özgün
– Otoriter İklimlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Feminist Bakış; Ali Çuvalcı
– Ceza Yargılamasında Ayrımcılık ve İnsan Hakları; Esra Başbakkal
– Cezasızlık Politikası ve Düşman Ceza Hukuku, Elçin Aktoprak ve Dinçer Demirkent
– Geçiş Süreci Adaleti (Kapanış Oturumu)

SON BAŞVURU TARİHİ 16 EKİM

Program 50 katılımcıyla hibrit biçimde organize edilirken 15 katılımcı yüz yüze bulunacak, 35 katılımcı ise online olarak katılabilecektir.
İHO ve Eskişehir Okulu’nun ortaklaşa organize ettiği programa 16 Ekim tarihine kadar şu adresten başvurulabilecek: https://insanhaklariokulu.org/basvuru/view.php?id=10187&fbclid=IwAR3dfeAOu_bWWlzmqvvIGSUgTNoxCY0zxYeP8d_SyhNgFQfK9-a_erohBTA (DUVAR)