Eski TÜRGEV Başkanı hakkındaki rüşvet iddiası haberine aynı gün engelleme

Eski TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün ile eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman arasındaki rüşvet pazarlığı iddialarına ilişkin haber hakkında, aynı gün erişimin engellenmesi kararı verildi.

Ahmet Ergün ve Süleyman Karaman
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Ahmet Ergün'ün eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a 5 milyon dolarlık taahhütname imzaladığı öne sürülen haberle ilgili erişimin engellenmesi kararı verildi. 

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberi Gazete Duvar'da "Eski TÜRGEV Başkanı Ergün hakkında rüşvet iddiası: 5 milyon dolar" başlığıyla yayınlandı. Haberin yayınlanmasının üzerinden 9 saat geçmeden tarafların başvurusu üzerine İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'erişimin engellenmesi' kararı verildi.  

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından iletilen karara konu olan haberdeki rüşvet iddiaları, eski TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün'ün ilk evliliğinden olan kızının, babasının ikinci eşi tarafından dolandırıldığı ve mal varlığının aklandığı iddiasıyla açtığı ve İstanbul 4. Ağır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ortaya çıktı. Habere göre, mahkemeye delil olarak sunulan 16 Ocak 2017 tarihli belgede eski TCDD Genel Müdürü, bugün AK Parti Erzincan Milletvekili olan Süleyman Karaman'a ödenecek 5 milyon doların Ahmet Ergün tarafından tek taraflı olarak bir taahhütname olarak imza altına alındığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)