Eski süpermodel Linda Evangelista 'estetik mağduru' olduğunu açıkladı: Tanınmaz hale geldim

1990'ların en tanınmış modellerinden Linda Evangelista, coolsculpting adı verilen kozmetik işlem nedeniyle yağ hücrelerinin şiştiğini açıkladı. Evangelista, 'tanınmaz hale geldiğini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1990'ların en tanınmış modellerinden biri olan Linda Evangelista, zayıf görünmek için yaptırdığı bir kozmetik işlem sonrasında 'kalıcı olarak deforme' olduğunu açıkladı. Evangelista, son beş yıldır bu nedenle kamuoyu önünde görünemediğini belirtirken, "Bu şekilde yaşamaktan çok yoruldum. Artık kendim gibi görünmeme rağmen, kapımdan başım dik çıkmak istiyorum" dedi.

Evangelista, Instagram hesabından yaptığı açıklamada 'CoolSculpting' adı verilen ve ameliyata gerek duyulmadan yağ hücrelerinin dondurulmasını içeren işlemden yaptırdığını ancak vücudunun tam tersi bir tepki gösterdiğini belirtti. Evangelista, bu işlem sırasında nadiren görülen ve yağ hücrelerinin ölmek yerine genişlemesine yol açan paradoksal adipoz hiperplazi (PAH) yaşadığını açıkladı.

Bu durum nedeniyle derin bir depresyon ve üzüntü yaşadığını, kendisinden nefret ederek içine kapandığını belirten Evangelista, "Medyanın da tarif ettiği gibi 'tanınmaz' hale geldim" dedi. Evangelista, kendisine işlem öncesinde böyle bir risk bulunduğuna dair bilgi verilmediğini belirterek şirkete dava açacağının sinyalini verdi. (DIŞ HABERLER)