Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında 15 yıla kadar hapis talebi

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Demir'in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) eski başkanı Ali Demir'in, "FETÖ üyeliği" ve "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlamalarından yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

AA'nın haberine göre, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuksuz sanık Ali Demir katılmazken, avukatı salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra duruşma savcısına esas hakkındaki görüşünü açıklaması için söz verdi.

Savcı, sanığın üzerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçunun, "örgütsel faaliyet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Demir'in avukatı ise esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Demir'e esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesine hükmederek, duruşmayı 15 Şubat 2024'e erteledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ÖSYM FETÖ Ali Demir