Eski F1 pilotu Piquet, Hamilton'a tazminat ödeyecek: 'Irkçılık ve homofobi'

Brezilya'da mahkeme, eski Formula 1 pilotu Nelson Piquet'nin Lewis Hamilton hakkında iki röportajında kullandığı ırkçı ve homofobik ifadeleri nedeniyle 953 bin dolar para cezasına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilyalı eski Formula 1 (F1) pilotu Nelson Piquet, Büyük Britanyalı F1 pilotu Lewis Hamilton hakkında yaptığı ırkçı ve homofobik yorumları nedeniyle 953 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Buna göre, Piquet, iki röportajında Hamilton hakkında sarf ettiği sözler sebebiyle Hamilton'a manevi tazminat ödeyecek. 

Reuters'ın haber ajansının aktardığına göre, aralarında Brezilya'nın Ulusal LGBT+ İttifakı'nın da olduğu dört insan hakları örgütünün açtığı davada kararını açıklayan mahkeme, kariyerinde üç F1 şampiyonluğu bulunan 70 yaşındaki Piquet'nin Mercedes pilotu Hamilton'a yönelik sözleri sebebiyle cezalandırılmasına hükmetti.

Hakim Judge Pedro Matos de Arruda, tazminatın miktarına ilişkin açıklamasında, "Böylece toplum olarak bir gün ırkçılık ve homofobi gibi iki habis eylemden azade olabiliriz" dedi.

Ne olmuştu?

Eski F1 pilotu Nelson Piquet, iki yıl önce verdiği bir röportajda, Hamilton'ın Max Verstappen ile Büyük Britanya Grand Prix'sinde yaptığı kazayı yorumlarken, Hamilton için ırkçı ifadeler kullanmıştı. Piquet, görüntülerin sosyal medyada çıkmasının ardından Hamilton'dan özür dilemiş ve ifadelerinin yanlış tercüme edildiğini savunmuştu.

Ardından ortaya çıkan başka bir videoda ise Piquet'nin 2016 yılındaki şampiyonada Lewis Hamilton'un Nico Rosberg'e karşı nasıl kaybettiğini açıklarken ırkçı ve homofobik ifadeler kullandığı görülmüştü. 

2022 yılında Brezilya'nın fahri vatandaşlık verdiği Lewis Hamilton, Formula 1'in tek Siyah pilotu olarak yarışıyor. (DIŞ HABERLER)