Eski Cumhurbaşkanı Akıncı: Halil Falyalı UBP'nin maddi destekçisi

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kara para iddialarının odağındaki Halil Falyalı'nın iktidardaki UBP'nin maddi destekçisi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in iddalarıyla yeniden gündeme gelen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti, siyaset-ticaret-mafya ilişkileri ve kara para aklama iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kara para akladığı iddia edilen Halil Falyalı'yı iktidarın koruduğunu ileri sürdü. 

Birgün'den İbrahim Varlı'ya konuşan Mustafa Akıncı "Kutlu Adalı hunharca katledildiği zaman, bunun siyasi bir cinayet olduğunu, yeraltı örgütü işi olduğu ve aydınlatılması için sadece Kıbrıs’taki yöneticilere değil Türkiye yönetimlerine de sorumluluk düştüğünü söylemiştik... Bu cinayet işlendiği andan itibaren hemen herkes tarafından siyasi bir cinayet olarak algılanmış, merhum Kutlu Adalı’nın belirttiği görüş ve düşünceler nedeniyle katledildiği düşünülmüş ve bu cinayetin ardında Türkiye’nin derin devletinin olduğu kanaati hakim olmuştu. Dolayısıyla, Kıbrıslı Türklerin hemen hiçbiri bu işin altında Rumların olduğunu hiçbir zaman düşünmedi" dedi.

Akıncı, uyuşturucu trafiğini ve kara parayı aklamakla itham edilen Halil Falyalı ile ilgili de özetle şöyle dedi: “Halil Falyalı sürekli olarak Ulusal Birlik Partisi (UBP) yönetiminin en üst kademeleri ile birlikte anılan bir isim olmuştur. Her düzeydeki seçimlerde UBP’yi tüm maddi imkânlarıyla desteklediği herkesçe biliniyor. Çeşitli kirli ve yasadışı ilişkilerin Halil Falyalı ismiyle de bağlantılı olduğu yönünde iddiaların olduğu biliniyor."

SÖYLEŞİNİN TAMAMI