Eski başbakan Sanna Marin, medya ve eğlence sektörüne giriyor

Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin, Range Media Partners ile sözleşme imzaladı. Marin, daha önce Tony Blair Enstitüsü kadrosuna stratejik danışmak olarak katıldığını duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin'in, Hollywood yıldızlarının aralarında bulunduğu çok sayıda dünyaca ünlü sanatçı, oyuncu ve direktörle çalışan Range Media Partners ile sözleşme yaptığı belirtildi. Range Media Partners isimli şirketin televizyon, sinema ve marka ortaklıkları dahil olmak üzere medya ve eğlence alanındaki fırsatları keşfetmesi konusunda Marin'e yardımcı olacağı aktarıldı. 

 

Marin, daha önce de siyasi liderlere danışmanlık yapmak üzere Tony Blair Enstitüsü kadrosuna stratejik danışmak olarak katıldığını açıklamıştı. Göreve geldiği 2019'da 34 yaşında olan Marin, Finlandiya'nın en genç Başbakanı unvanını elde etmiş ve nisandaki seçimleri kaybetmesinin ardından görevini devretmişti.

PARLAMENTO'DA AKLANMIŞTI

Marin, görev süresince yüksek oy oranlarına sahip oldu ve Finlandiya'yı NATO'ya soktuğu ve ülkesini Covid salgını boyunca iyi yönettiği için pek çok kişiden övgü aldı. İstifasından önceki aylarda özel hayatına ilişkin haberlerle gündem olan Marin'in bir partide şarkı söyleyip dans ederken ve içki içerken çekilmiş bir videosunun sosyal medyada dolaşıma girmesi eleştirilere neden olmuştu. Marin videonun "özel bir mekanda" çekildiğini ve "arkadaşlarıyla bir akşam" geçirdiğini söylemişti.

Marin, endişeleri gidermek için uyuşturucu testi yaptırmış ve negatif sonuç almış, birkaç ay sonra da parlamento tarafından görevi kötüye kullanmaktan aklanmıştı. Bu olay sonrasında Finlandiya'da birçok kadın Sanna Marin'i desteklemiş ve dayanışmak amacıyla kendi dans videolarını sosyal medyada paylaşmıştı. (DIŞ HABERLER)