Eski AK Partili Vekil Kocabıyık'tan Gezi eleştirisi: Menderes’i ipe çekenlerin benzerleri vicdansız hükümler kuruyor

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AK Partili Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'ndan çıkan kararı eleştirdi: Menderes’i ipe çekenlerin benzerleri vicdansız hükümler kuruyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları ile iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde partisinin aldığı tutumu eleştirdi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın da eşi olan Kocabıyık resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma "Bizimki de ne kader böyle!" ifadesiyle başladı.

'2019'DA BENZERİNİ BİZ YAPTIK...'

"Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık^" diyen Hüseyin Kocabıyık, şöyle devam etti: "Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz."

'KİMSE BAŞKA YERE ÇEKMESİN...'

Kocabıyık, mesajlarının sosyal medyada çokça paylaşılmasının ardından şu açıklamayı yaptı: "Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin. AK parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir."

HÜSEYİN KOCABIYIK KİMDİR?

16 Ocak 1963 yılında Konya’da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF’ de tamamladı. Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 1993-1994 yılları arasında profesyonel yöneticilik yaptı. Analitik Araştırmalar Merkezi’nin başkanlığını yürüttü. 1995-1999 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı sıfatıyla 53-54 ve 55'inci hükümetlerle çalıştı. 2004-2006 yıllarında Politika Merkezi adlı düşünce kuruluşunun genel koordinatörlüğünü yürüttü. Türk Demokrasi Vakfı yönetim kurulu üyeliği yaptı. Sabah ve Yeni Asır Gazetelerinde köşe yazarlığı ve A Haber TV’de Siyaset danışmanlığı yaptı. 2013 yılında Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri görevinde bulundu. 2013-2015 yıllarında Turkuvaz Medya Ege Temsilcisi olarak görev yaptı. Gezi eylemleri döneminde gündeme gelen TOMA'ların üretici şirketlerinden Katmerciler'de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

25. ve 26. dönemde İzmir Milletvekili seçildi. TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeliği, Türkiye-Afganistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)