Eşine şantaj yapanı öldüren sanığa iyi hal indirimi

Kayseri'de eşine şantaj yapan Gökhan Özcan'ı öldüren İsmail Altuntaş'ın müebbet hapis cezası 'iyi hal' indirimi ile 25 yıla düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de C.A.'ya yönelik, 'özel hayatın gizliliği' ve 'şantaj’ suçundan 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökhan Özcan'ın öldürülmesiyle ilgili davada C.A.'nın eşine toplam 26 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

DHA'nın haberine göre, C.A.'ya, 'şantaj' ve 'özel hayatın gizliliği' suçlamasıyla 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan 35 yaşındaki Özcan, 2 farklı suçtan 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Özcan, 18 Ocak günü saat 16.00 sıralarında Kocasinan ilçesindeki Kayseri Adliyesi önünde İsmail Altuntaş, tarafından öldürülmüştü. İsmail Altuntaş ile eşi C.A. gözaltına alınmış, İsmail Altuntaş tutuklanırken, cinayete azmettirdiği öne sürülen eşi C.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Çift hakkında Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında sanık İsmail Altuntaş ile ölen Özcan'ın şikayetçi yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada aralarında sanık İsmail Altuntaş'ın annesi ve kardeşi ile bir avukatın da olduğu 3 kişi tanık olarak dinlendi.

C.A. BERAAT ETTİ

Son sözü sorulan sanık İsmail Altuntaş, "Önce sizin, sonra yüce rabbimin adaletine sığınıyorum. Benim, ailem, yuvam dağıldı. Kızıma bile küfretti. Baba olmak zor. Her şey 20 saniyede oldu" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Altuntaş'ı, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanık hakkında 'iyi hal' indirimi uygulayan heyet, cezasını 25 yıla düşürdü. Heyet, sanığa 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 1 yıl 8 ay, 'yaralama' suçundan da 2 bin lira para cezası olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis ile 2 bin lira cezası verdi. Heyet, Altuntaş’ın eşi C.A.’nın ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan beraatine hükmetti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cinayet iyi hal kayseri