EŞİK: Farplas işçisinin yanındayız

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) hakları için eyleme geçen Farplas işçisi kadınlarla dayanışmak için Gebze'de fabrika önünde işçilerle buluştu.

EŞİK, Farplas işçileriyle dayanışmak için Gebze'deki fabrika önünde basın açıklaması yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), Farplas işçileriyle dayanışma için Gebze'deki fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Daha sonra platform üyeleri, işçilerin sendikalaşma hakları ve seçtikleri sendikanın tanınması, iş ve yaşam koşullarının düzeltilmesi, uluslararası sözleşmelere, anayasaya ve yasalara uyulmasına yönelik çağrısını içeren açıklamayı Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter'e iletilmek üzere fabrikaya bıraktı. 

'SENDİKAL ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK TCK'YE GÖRE SUÇ'

Açıklamada "Eşitlik İçin Kadın Platformu olarak, Farplas’ta ve Türkiye’nin dört yanındaki fabrika, atölye ve depolarda örgütlenen, sendikalaşan ve birlikte dayanışma hattı ören, güvenceli yaşama ve çalışma haklarının mücadelesini veren, üreten emekçi kadınların yanındayız" denildi.

İşçilerin kötü çalışma koşullarına dikkat çekilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"İşçilerin eşit koşullarda çalışma şartları için anayasal bir hak olan sendikalaşma haklarını kullanmaları işverenin haksız, hukuksuz tutumu ile engellenmeye çalışılıyor. İşçilerin seçtiği sendika tanınmayarak, işveren eliyle başka bir sendika dayatması yapılıyor. İşçilerin sesleri kısılmaya çalışılıyor. Sendikal örgütlenme Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, İş Kanunu ve Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile güvence altına alınmıştır ve sendikal ayrımcılık yasaklanmıştır. Zorla ve tehdit ile sendikal örgütlenme özgürlüğünü kısıtlamak Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur. Bizler 6284 sayılı yasa dahil mevcut yasaların etkin uygulanmasını; Türkiye’nin imzacısı olduğu Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’nin (CEDAW) gereğinin yerine getirilmesini ve iş yaşamında toplumsal cinsiyet temeline dayalı şiddet ve tacizi önlemeye yönelik düzenlemeler içeren Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 sayılı Sözleşmesi’nin (ILO 190) onaylanmasını ve uygulanmasını istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Farplas EŞİK