Erzurum kitap fuarına hazırlanıyor

Geçen yıl Maraş merkezli depremler nedeniyle iptal edilen 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, bir yıllık aranın ardından kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açacak.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden Erzurum'da, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle iptal edilen 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, edebiyat ve kitap tutkunlarını, ünlü yazarlar, akademisyenler, eğitimciler ve gazetecilerle buluşturacak.

AA'nın haberine göre; ulusal ve uluslararası birçok fuara ev sahipliği yapan, bölgenin önemli merkezlerinden sayılan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi, 17 Mayıs'ta kapılarını kitap tutkunlarına açacak.

Geçen yıl Maraş merkezli depremler nedeniyle iptal edilen bu yıl Erzurum Büyükşehir Belediyesi organizesiyle düzenlenen 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı'nda kitap severler, ünlü yazarlar, akademisyenler, eğitimciler ve gazetecilerle bir araya gelecek, çeşitli etkinlik ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Fuar, 26 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, AA muhabirine, fuar merkezinde bulunan 25 bin metrekare kapalı alanda hazırlıkların süratle devam ettiğini, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yüzbinlerce ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Fuarın 2023'te, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapılamadığını dile getiren Aynalı, 2022'de gerçekleştirilen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı'nda 250 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, "Yaklaşık 120 civarında yayınevi, 100'e yakın yazar-akademisyen söyleşi için katıldı. Bu hedefin daha üzerine çıkmak için yoğun gayret sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'EN AZ 350-400 BİN ZİYARETÇİ BEKLENTİMİZ VAR'

Verilen aranın ardından 6'ncısı düzenlenecek fuara olan beklentiyi anlatan Aynalı, şöyle devam etti:

"En az 100 yayınevi bekliyoruz. 100'ü netleştirdik üzerine çıkmaya gayret ediyoruz. Yine 50 ile 100 aralığında akademisyenimizi netleştirdik, onun da sayısını artırmanın gayreti içindeyiz. Hem yazar hem akademisyenler ziyaretçilerle buluşup söyleşi yapacaklar. Fuar merkezimiz bu amaca çok uygun. 4 holümüz var. 25 bin metrekare kapalı alanımız, 25 bin metrekare açık alanımız var. Çok güzel fuaye alanımızın yanında konferans ve söyleşi salonlarımız var. Şu an hepsiyle alakalı hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah daha önceki 250 bin ziyaretçi rakamını bu sene iki katına çıkarmanın gayreti içindeyiz. En az 350-400 bin ziyaretçi beklentimiz var."

(HABER MERKEZİ)