Eruslu'da işçiler kazandı, patron geri adım attı

Antep’te Eruslu Global Şirketler Topluluğuna bağlı fabrikalarda çalışan işçilerin çalışma sistemi ve maaşların ödenmesiyle ilgili değişikliklere karşı mücadelesi sonuç verdi, patron geri adım attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep’te Eruslu Global Şirketler Topluluğuna bağlı fabrikalar Ecoplast, Eruslu Sağlık Ürünleri, BZ İnşaat ve Erpen’de çalışma sisteminin değiştirilmek istenmesine, maaşın bir kısmının ve mesailerin elden ödenmesine karşı işçilerin mücadelesi sonuç verdi. İşçilere bugün yapılan açıklamada, "Duyurusu yapılan hafta tatili çalışma sistemi, çalışma arkadaşlarımızın geri bildirimi değerlendirilerek eski sistemde devam edilmesi kararı alınmıştır" denildi.

Yapılan duyuruda maaş ve mesailerin banka hesaplarına yatırılacağı da duyuruldu: "1 Temmuz'dan itibaren Asgari Ücrete yapılan zam miktarı çalışanlarımızın maaşlarına yansıtılarak maaş ve mesai miktarları banka hesaplarına yatırılacaktır."

Sosyal yardımlara ilişkin de değişikliklerin olduğu söylenen açıklama şöyle devam etti: "Eski sistemde uygulanan gıda yardım paketi ve devamlılık primi güncellenerek, Gıda Yardımı 2000 TL + Devamlılık Primi 1000 TL toplamda 3000 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca diğer sosyal yardımlardaki düzenlemeler;

Evlilik Yardımı 1000 TL

Doğum Yardımı 750 TL + Merhaba Bebek Seti

Cenaze Yardımı (1.derece) 750 TL

Doğum Günü Hediyesi 250 TL olarak gerçekleşmiştir.

Tüm kademelerin ve vardiyaların servis saatleri eski sistemde olduğu gibi devam edecektir, herhangi bir saat değişikliği olmayacaktır"

KARACA: BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Eruslu işçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da yaptığı paylaşımda, "Eruslu işçileri birlik oldu, biz bu birliğe ses olduk, işçiler patrona geri adım attırdı. Bugün sabah fabrikada yapılan duyuruda işçilerin itiraz ettiği pazar tatilini gasp eden hafta tatili uygulamasından ve 12 saatlik mesaiden vazgeçildiği, asgari ücret zammının maaşlara yansıtılacağı ve ücretlerin bankaya yatırılacağı, gıda yardımı ve devamlılık priminin ayrı ayrı ödeneceği ifade edildi. Antep'te işçiler kölelik düzenine karşı yalnız değil. Buradayız birlikte güçlüyüz.

Eruslu patronunu uyarıyoruz; işçileri korkutmak, sindirmek için, birliklerini bozmak için işten atma tehdidi savurmayı, işçi avcılığı yapmayı bırakın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)