Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten ayrıldığını doğruladı

Ertuğrul Özkök, 20 yıl genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hürriyet gazetesi ile yollarının ayrıldığını doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesiyle yollarının ayrıldığını duyurdu. Özkök, Uçankuş TV'ye yaptığı açıklamada, "Hürriyet’ten dostça ayrıldık" ifadesini kullandı. 

Odatv'ye de konuşan Özkök, 'ayrılığın istifadan mı yoksa kovulmasından mı kaynaklandığı' sorusuna, "Dostça ayrıldık. Şu an söyleyebileceğim bu..." yanıtını verdi. 

"Ayrılık kararı sonrası Aydın Doğan ile görüştünüz mü" sorusu üzerine, "Böyle bir girişim, görüşme olmadı" diyen Özkök, Aydın Doğan'ın Milliyet gazetesini tekrar satın alacağı sonrasında ise genel yayın yönetmeni olarak kendisinin atanacağı iddialarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Böyle bir şey yok. Hatta bir yerlerde kendisiyle toplantı yaptığım iddia edildi. Böyle bir görüşme de yapılmadı. Ayrıca Doğan'ın böyle bir girişiminin delilik olacağını düşünüyorum".

Özkök, Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır'daki sergisine katılması ve orada halay çektiği kişilerle verdiği fotoğraf yüzünden Hürriyet'ten gönderildiği haberlerine ilişkin de, "Daha neler, yok öyle bir şey" ifadesini kullandı.

SON YAZISI 6 KASIM'DA YAYINLANDI

Ertuğrul Özkök, 6 Kasım tarihli son yazısında, bir kitap senaryo projesini olduğunu belirterek, "bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum" demişti. 

Ertuğrul Özkök, 1986 yılından bu yana aralıksız Hürriyet'te çalıştı. 1989 yılında gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanan Özkök, 20 yıl bu görevi sürdürdü. 

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten ayrılma nedenlerine ilişkin olarak öne sürülen iddialar arasında, 'Diyarbakır’daki halay görüntüleri' ile 'Aydın Doğan ile düzenli devam eden ilişkisi ve son yaptığı toplantı' da yer aldı. (HABER MERKEZİ)