Ermenistan: Rusya Azerbaycan'ın Karabağ'da bozduğu statükoyu sağlamalı

Ermenistan Dışişleri Bakanı, Rus mevkidaşıyla yaptığı görüşme sonrası "Rus barış gücünün Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da ateşkes ihlalini önlemesi ve statükoyu sağlaması" için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan başkent Erivan'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü, ortak basın toplantısında Dağlık Karabağ krizine ilişkin konuştu. 

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Ermenistan Dışişleri Bakanı, Dağlık Karabağ anlaşması gereği bölgede barış gücü bulunduran Rusya'dan Azerbaycan'ın ihlallerini önlemesi ve statükoyu yeniden sağlamasını istedi. Mirzoyan, "Ermenistan, Azerbaycan'ın 9 Kasım 2020 anlaşmasını Paruh yerleşimini işgal ederek bozmasıyla Rusya'nın barış gücü birliklerinin statükoyu yeniden tesis edebileceğine inanmayı sürdürüyor" açıklaması yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "İki ülke arasında demir yolu güzergahı konusunda anlaşmaya varıldı. Kara yolu güzergahı konusundaki müzakere süreci sona ermek üzere. Bu süreç basit olacak ve kesinlikle Ermenistan topraklarının egemenliğinin tanınmasına dayanacak. Burada herhangi bir ikili anlam olmayacak" dedi.

'TÜRKİYE'YLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞME SÜRECİNDEN MEMNUNUZ'

Basın toplantısında, Ankara-Erivan görüşmelerine de değinildi. Mirzoyan, "Türk üst düzey yetkililerinin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirme, diplomatik ilişkiler kurma ve sınırları açma yönündeki açıklamalarından memnunuz" dedi. Lavrov da "Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecini memnuniyetle karşılıyoruz. Bunun da bölgedeki durumun genel olarak iyileşmesine katkıda bulunması gerekiyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ATEŞKES 24 MART'TA İHLAL EDİLMİŞTİ

Ermenistan hükümeti 24 Mart'ta Azerbaycan ordusunun ateşkesi ihlal ederek Karabağ'da Paruh yerleşim bölgesine girdiğini ve can kayıpları yaşandığını açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı da Azerbaycan tarafına askerlerini geri çekmesi için çağrı gönderdiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)