Erkekler mayolu, kadınlar boneli: Sutopu Federasyonu yeni fotoğraf paylaştı

Avrupa Şampiyonası elemeleri için Twitter hesabından paylaşım yapan Sutopu Federasyonu sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Federasyon daha sonra ikinci bir fotoğraf paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Şampiyonası elemeleri için Twitter hesabından bir paylaşım yapan Sutopu Federasyonu, kullandığı görselle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Erkeklerin mayolu fotoğrafının göründüğü görselde havuz içindeki kadınların sadece kafaları görünüyordu. Federasyonun yaptığı ikinci paylaşımda ise bu kez kadın sporcular da mayolu olarak gösterildi.

''Avrupa Şampiyonası elemelerinde İsrail'de mücadele edecek Erkek Milli Takımımıza ve Sırbistan'da eleme maçları oynayacak Kadın Milli Takımımıza başarılar dileriz'' şeklinde dün yaptığı paylaşımın ardından federasyona tepkiler geldi.

Görselde, erkek milli takımı ayakta ve mayolu şekilde tam boy olarak görülürken, kadın takımının tüm üyeleri sadece boneleriyle kafaları görünecek şekilde suyun altında yer aldı. Gelen tepkiler üzerine paylaşım yorumlara kapatıldı.

Avukat ve milli sutopu sporcusu Deniz Akbıyık ise Nevşin Mengü'nün "Kadınların yüzü gözüküyor!!!! Suyun altına soksaydınız keşke" şeklindeki paylaşımını alıntılayarak "Bu fotoğrafın arka planı farklı. Takımla konuştum; fotoğrafçı kampa geldiği sırada kadın takımının mayoları daha dağıtılmamış. Takımda herkes farklı gözükmesin diye kadınlar suyun içinde çekilmeyi tercih etmiş. Mayolar dağıtıldıktan sonra yayınlanan görselde herhangi bir sansür gayesi gözetilmemiş" paylaşımını yaptı.

 

İKİNCİ PAYLAŞIM MAYOLU YAPILDI

Federasyon, dün yaşanan bu olaydan sonra bugün sadece kadın milli takımıyla ilgili bir paylaşım daha yaptı. Takımın maç programının aktarıldığı paylaşımda bu kez, kadın sporcuların mayolu olarak poz verdiği fotoğraf yer aldı.

 

 

Etiketler federasyon sutopu