Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan şüpheli Metin Hülagü'nün oğlu çıktı

Yapay zeka üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini kullanarak iş insanlarını dolandırmaya çalıyan Fatih Emre Hülagü'nün, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü'nün oğlu olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zeka yoluyla taklit ederek dolandırıcılık yapan Fatih Emre Hülagü'nün, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün oğlu olduğu ortaya çıktı.

Yapay zeka ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit edip, bazı iş insanları ile üst düzey kamu yöneticilerini arayarak dolandırmaya çalışan 26 yaşındaki Fatih Emre Hülagü, önceki yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Fatih Emre Hülagü savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İşlemleri tamamlanan Hülagü, cezaevine gönderildi.

10Haber'den Masum Gök'ün haberine göre Fatih Emre Hülagü ifadesinde, kendisini cumhurbaşkanlığında çalışan bir kişi olarak tanıttığını ve insanları arayıp para istediğini söyledi. Hülagü, uygulamalar aracılığıyla ile kendi konuşmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesine dönüştürerek bu sesleri aradığı kişilere dinlettiğini kaydetti. 

DAHA ÖNCE DE DOLANDIRICILIK YAPTI 

Şüphelinin, yabancı şahıslar üzerine aldığı 10'dan fazla farklı GSM hattı üzerinden telefonla aradığı bazı sanayici ve iş insanlarını, "Yurt dışında operasyon yapıyoruz, bu nedenle para lazım, sen halledersin" gibi ifadeler kullanarak kandırmaya çalıştığı ancak bu kişilerden herhangi bir para almadığını öne sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında henüz mağdurların tespit edilememesi nedeni ile şüphelinin hangi miktarda maddi menfaat elde ettiğinin belirlenemediği kaydedildi.

MİT'in operasyonuyla yakalanan Fatih Emre Hülagü'nün emniyetteki sorgusunda ise, son iki yıl içerisinde internet üzerinden kendi adına kiraladığı günlük kiralık daireleri ilana koyduğu, ilana başvuran kişileri kapora alıyor görünerek dolandırdığı, bu yolla yaklaşık 600 bin lira haksız kazanç elde ettiğini söylediği belirtildi.

Öte yandan Fatih Emre Hülagü'nün hakkında birden fazla yakalama kararı bulunduğu kaydedildi. (HABER MERKEZİ)