'Erdoğan’ın başındaki birkaç ciddi sıkıntı'

Gazeteci Murat Yetkin, Anayasa değişikliği, Sinan Ateş cinayeti ve Kürt seçmen gibi konuların Erdoğan'ın başındaki ciddi sıkıntılar olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, seçimlere hazırlanan Erdoğan'ın başında birkaç ciddi sıkıntı olduğunu belirtti. "Sinan Ateş cinayeti, seçim tarihi, adaylık, Anayasa değişikliği, Kürt seçmen gibi konulara" ilişkin Erdoğan'ın da AK Partililerin de konuşmaktan kaçındığını ifade eden Yetkin, Sinan Ateş cinayetindeki suskunluğa dikkat çekti: "Türkiye bunu konuşuyor ama Cumhurbaşkanımız da AK Parti de susuyor. Elimizde Erdoğan’ın dördüncü gün eşi Ayşe Ateş’e taziyede bulunduğu, beşinci gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tetikçi dahil iki kişinin arandığını söylemesi, bir de bir yerel parti yetkilisinin babasını ziyareti var. Şimdi Erdoğan’ın MİT’ten de rapor aldığını ve içinde bazı siyasilerin ve devlet görevlilerinin adlarının yazıldığını Tolga Şardan’ın haberinden öğreniyoruz." diye yazdı. 

Erdoğan'ın gelecek seçimlerde aday olup olamayacağının da tartışılmadığına değinen Yetkin, "Erdoğan’ın başında birkaç ciddi sıkıntı" başlıklı yazısında anayasa değişikliği ve Kürt seçmenler konusundaki sıkıntıları şöyle sıraladı: 

"Bu telaş içinde bir de Kılıçdaroğlu’nun -laik ve cumhuriyetçi CHP tabanını rahatsız eden Başörtüsü Yasası çıkışı 'pasını' Erdoğan’ın 'gole çevirmek' istemesi üzerine bir de Anayasa değişikliği sıkıntısı çıktı. Hafta sonunda Pervin Buldan HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarabileceğini açıkladı. Haftanın ilk günüyse HDP, AK Parti’nin Anayasa teklifi için ikinci tur görüşme talebini reddetti. AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin’in bu tepkiyi 'konuyu siyasallaştırma' olarak kınaması da bir başka sıkıntı göstergesiydi. Zengin ve AK Parti’yi bir sıkıntı da CHP ve İYİ Parti Anayasa değişikliği teklifine oy vermek için Anayasanın laiklik ilkesini zedelemeyecek bir ifadede uzlaşırlarsa bekliyor.

Bir yandan iktidar ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli sürekli olarak HDP’nin kapatılmasını isteyecek, diğer yandan her işinize geldiğinde HDP’nin kapısının açık bulacağınızı var sayacaksınız… Bu ciddi bir sıkıntı elbette. Diyarbakır merkezli kamuoyu araştırma şirketi Rawest’in yöneticisi Roj Girasun, AK Partinin Diyarbakır, Van, Şanlıurfa ve Mardin’deki oy kaybının yüzde 30’u bulduğunu tahmin ediyor.

Bu manzaraya bir de kimseyi memnun etmeyen asgari ücret, memur ve emekli maaş artışlarını Mart ayında -seçime yönelik yenileme vaadi, ekonomide vaat edilen patlamanın gerçekleşmemesini gibi sıkıntı kalemlerini de ekleyin." (YAZININ TAMAMI)