Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Haramı, helali gayet iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ile ilgili açıklama ve iddialarına ilişkin "Biz haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz, haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ile ilgili açıklamaları ve iddialarına ilişkin "CHP genel başkanının attığı iftiraya cevaplandırmak değinmek zorunda kalıyorum" dedi.

Partisinin yarınki grup toplantısını işaret ederek yanıt vereceğini açıklayan Erdoğan, "Siyasetin içinde olup da hükümetimizi, iktidarımızın cari açığını uyuşturucu kaynaklarından gelir elde edip de kapatacağını zavallılara bir sözüm var onu yarın söyleyeceğim. Haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- "Eğitimlerini tamamlayan 70'i misafir öğrenci, toplam 681 komiser yardımcımızı tebrik ediyorum. Türkiye'nin yakın dönemde yaşadığı en büyük felaketlerden birinin müsebbibi FETÖ ihanet çetesinin en çok zarar verdiği kurumlardan biri de emniyet teşkilatımızdır. Bilindiği gibi bu amaçla Polis Akademisi'ni, 2015 yılında yeniden yapılandırdık. Böylece FETÖ'sünden PKK'sına kadar tüm örgütlerin hedefi olan emniyet teşkilatımızın insan kaynağı tedarik ve eğitim sistemini sadece devlete ve millete hizmet edecek şekilde bir yapıya kavuşturduk.

- Bu adımın hemen ardından yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık. Geçtiğimiz 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdiğimiz 18 bin 398 komiser yardımcımız, 116 bin 269 polis memurumuz ve 28 bin 742 çarşı-mahalle bekçimizle emniyet teşkilatımızı daha da güçlendirdik. Ayrıca akademiden mezun olan 13 bin 684 yüksek lisans ve 60 doktora öğrencisiyle teşkilatın insan gücünü akademik olarak da tahkim ettik.

- Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri de ülkemizde huzurun kökleştirilmesidir. Bunun için insan hak ve özgürlükleri ile can ve mal güveliğinin her türlü tehdide karşı güvence altına alınmasına önem veriyoruz. Türkiye Yüzyılı şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır. Bunun teminatı sizlersiniz.

- Şehir ve karayolu güvenliği gibi klasik hizmetleri zaten en iyi şekilde yürütmeyi sürdürüyoruz. Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu gibi belalara karşı korunmasıdır. Bizim ne terör örgütlerine ne uyuşturucu baronlarına ne sapkın akımlara kaptıracağımız tek bir evladımız vardır. Siyasetin içinde olup da hükümetimizin, iktidarımızın cari açığını özellikle uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var onu yarın söyleyeceğim. Biz haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin.

 - Sizlerin bu gurur gününde girmeyi hiç istemediğim bir hususta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın güvenlik güçlerimize dün attığı bu iftirayı cevaplandırmayı cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumun bir gereği gördüğüm için değinmek mecburiyetinde kalıyorum. Türkiye, geçmişte en iğrenç en alçak iftiralarla ülkenin seçilmiş başbakanını darağacına gönderecek kadar pespayeleşen tek parti devri zihniyetinin hezeyanlarına maruz kalmıştı.

- Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, Doğu'nun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür bir hakarette bulunamazsınız, bu tür bir iftirada bulunamazsınız. Böyle bir teşkilatına siz nasıl olur da "Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor" dersiniz? Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır. Yarın bu konuşmamı çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda yapacağım. Çünkü bu hazmedilir bir şey değil. Haramı, helali gayet iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin. Onu sen aynaya bak kendinde ara.

- Şimdi bizden polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle; emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucuyla mücadeleyi hiçe sayarak yalanlar ve iftiralar üzerinden benzer bir oyunun peşindedir. Halbuki biz Batı ülkelerinin baş edemedikleri için resmen serbest bıraktıkları uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek olacak bir başarıya sahibiz.

- Uyuşturucu satıcılarına öyle göz açtırmıyoruz ki, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin üçte birinden fazlasını oluşturan 117 bini bu suçtan demir parmaklıklar arkasındadır. Hem yakalanan uyuşturucu miktarı hem yakalanıp cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor başarılara sahibiz.

- Genel başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu? Onlar da Yalova'da mahkeme basıp, hakimlere hakaret ederek, bu milletin değil ya teröristlerin ya hırsızların safında olduklarını göstermişlerdir. Güvenlik güçlerimizin fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizin irfanına havale ettiğimiz bu tür iftiralara aldırmadan gençlerimizi her türlü tehdide karşı korumak için elimizdeki imkanlarını kullanmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Böyle bir konuyla huzurunuzda bulunmaktan üzüntü duyuyorum ama bu tür saldırılar karşısında susmak da herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız.

- Giderek asimetrik bir tehdit kaynağı haline gelen dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte, yalan ve iftiralarla her gün binlerce kişi linç ediliyor, hedef gösteriliyor, milyonların hayatı kararıyor. Dahası Türkiye dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkedir. FETÖ'den bölücü terör örgütüne Türkiye düşmanı pek çok odak bu mecraları insanımızı birbirine kışkırtmak, sosyal kaos oluşturmak için istismar etmektir. Terörün hedefi açısından Kızılay'da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Kısa süre önce meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına emenim.

- Güvenlik güçlerimizi, seçilmiş Cumhurbaşkanını, İçişleri Bakanını ilzam ederek kendine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet ediyor."

 (HABER MERKEZİ)