Erdoğan'dan 'Finlandiya' açıklaması: Verdiğimiz sözü tutacağız

Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üstümüze düşen görevi yapacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Finlandiya'nın NATO üyeliği ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Üstümüze düşen görevi yapacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız. Cuma günü gelsin Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Ankara'nın, 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerden önce Finladiya'nın NATO üyeliğini onaylamayı planladığı ileri sürülmüştü. Reuters ajansına konuşan iki Türk yetkili, Finlandiya'nın üyeliğinin İsveç'ten bağımsız olarak onaylanacağını söylemişti. Yetkililer, “Finlandiya’nın NATO üyeliğini meclis nisan ortasında kapanmadan önce onaylayabilir" açıklamasında bulunmuştu. 

ERDOĞAN'IN DAVETİ ÜZERİNE GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. Açıklamaya göre, 17 Mart Cuma günü İstanbul'da yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Finlandiya işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, NATO Madrid Zirvesi marjında İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)