Erdoğan'dan 'asgari ücrette artış' mesajı

Erdoğan: Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybının aşama aşama gidermekte kararlıyız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da, Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen “AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı” programına katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan'ın gündeminde kadınlar, CHP ve ekonomik kriz vardı.

Anka'nın haberine göre, AK Parti iktidarlarında 'kadının önemine' dikkat çeken Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

DÜNYA ÖRNEK ALDI: İstisnasız birinci parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın, bilhassa hanelere giderek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetlerinin çok büyük katkısı vardır. Sadece ülkemizde değil, dünyadaki pek çok siyasi parti AK Parti’nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır. Kadınlarımızın parti faaliyetlerindeki gayretleri yanında Türkiye’nin son 20 yılda elde ettiği tüm kazanımlarda çok önemli payları vardır.

BEŞERİ SERMAYE: Yıllardır sadece sorunlarıyla, istismarlarıyla, dramlarıyla, mağduriyetleri ile gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşerî sermayesinin ana unsur haline dönüştürdük. Dün Mersin’de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor. Malum parlamentoda olan parti. Adı parti ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın ve bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin’de bunlar ölüyorlar. Bu ne vicdan, nasıl bir anlayış. Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti? Üstelik polisevimizi imha etmeye çalışırken.

BAŞÖRTÜ NEDENİYLE ZULMİLEMEZ: Geçmişte kimi cehaletten, kimi yanlış kabullerden, kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınlarımızın sıkıntılar çektiği, haklarını kullanmakta zorluklar yaşadığı elbette bir gerçektir. Sadece başörtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bunları bu ülke yaşadı, yaşadık. Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez, o dönem bitti. Bunu biz başardık.

YAKASINA ROZET TAKIYOR: CHP şimdi ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, yakasına bir rozet takıyor ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz’. Buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz, bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.

AİLE YAPISININ KORUMNASI: Millî Mücadele’de kucağında bebeğiyle cepheye malzeme taşıyan kadınımızdaki ruh ve bilinç ne ise bugün evinde işyerinde hayatın farklı alanlarında kendisi, ailesi ülkesi, milleti için çalışan, üreten kadınlarımızın gayreti de aynıdır. Esasen bizim yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kadınlarımızı destekleyerek hayatın her alanında haklarını alabilmelerini sağlamak, onlara özgüven kazandırmak olmuştur. İşte biz bunu başardık. Elbette bazı alanlarda hâlâ eksiklere rastlanabilir. Özellikle aile yapısının korunması, çocuğun sağlıklı gelişiminde kadının rolü konusunda kat etmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz.

ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI REFAH KAYBI: Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybının aşama aşama gidermekte kararlıyız. Kendileri bu ülke ve millet için tuğla üstüne tuğla koymadığı, herhangi bir meselede çözüm teklifi getirmediği, geleceğe dönük herhangi bir program sunmadığı halde ellerini ovuşturarak iktidar bekleyenleri 2023’te bir kez daha milletçe hüsrana uğratacağız. Emin olun, 2023’te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak. 20 yıl içerisinde çok emekliye ayrılanlar oldu. Şimdi devamı geliyor. Onlar da emekliye ayrılacaklar. Ama biz çok çalışacağız. Biz çok çalışalım ki emekliler kervanı yol alsın. Bu kifayetsiz muhterisleri önce kendi partileri tasfiye edecek, ardından da milletimiz siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldıracak.” (HABER MERKEZİ)