Erdoğan'a benzetilen İmamoğlu'ndan yanıt: Anlamış değilim

Yerel seçimde CHP'nin yönettiği 14 ilçeye ek olarak 14 ilçede daha kazanacaklarını söyleyen İmamoğlu, 2. Erdoğan benzetmeleri hakkında "Anlamış değilim" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Parlamento muhabirleriyle İstanbul’da buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlı, aday olduğu İstanbul'da Meclis çoğunluğunu da alacakları söyledi. CHP’nin yönettiği 14 ilçeyi ‘sıkıntısız’ kazanacaklarını, buna 14 ilçe daha ekleyeceklerini söyleyen İmamoğlu, kendisine yönelik ikinci Erdoğan benzetmelerine ise "Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” sözleriyle tepki gösterdi.

Artİstanbul Feshane’de Parlamento Muhabirleri ile buluşan İmamoğlu, Sözcü'den Başak Kaya'nın aktardığına göre İstanbul seçimleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediye meclis çoğunluğunu kazabileceğimize inanıyorum. İstanbul’da CHP’nin yönettiği 14 belediyemizin hiç birinde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Artı 14 belediyede de sıkı bir yarış görüyorum. 14+14 gibi bir parametreyi görüyorum. Diğerlerinde de ‘ihtimal yoktur’ demiyorum. Çok uç uca bir pozisyondayız.”

'İLİŞKİMİZ, AKŞENER’İN BIRAKTIĞI YERDE...'

Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ilişkilerinin durumuna ilişkin soruya, “Benim için farklı bir durum yok. Onun bıraktığı yerde duruyor” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’A BENZETİLMEYİ ANLAMIYORUM ONUN ZIDDIYIM

Ekrem İmamoğlu, siyaseten ikinci Erdoğan olarak tanımlanmasına karşı çıkarak “Bu nedir Erdoğan potansiyeli? Anlamış değilim. Ben hayatım boyunca demokrat olma, 2019’da bile gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım iddiasını ortaya koyan ve vurgulayan birisiyim. Şeffaflığı vurgulayan biriyim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. Hayatımda hiçbir zaman mış gibi yapmadım. Çok uyumlu olduğumuzu düşünmüyorum. ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SAHADA OLMASINI İSTERİM'

VOA Türkçe'den Yıldız Yazıcıoğlu'nun sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, "Daha önce ‘Kılıçdaroğlu'nu görürse seçmen sandığa gitmez’ deniyordu? Kemal Kılıçdaroğlu sahada isteniyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ne daha önceki söze katılıyorum ne de sahada istenmesi kadar doğal bir şey olamaz yani. Çünkü partimizin önceki genel başkanı. Sahada olmasını elbette ben isterim. Ne de daha önce O'nu gören sandığa gitmez diyenlerdenim. İkisi de bana ters."

(HABER MERKEZİ)