Erdoğan: Yunanistan adaları silahlandırırsa çılgın Türkler yürür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan adaları silahlandırırsa eli kolu bağlı durmayız, çılgın Türkler yürür" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Meydanı'nda düzenlenen Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Sevginiz ve meydanlara sığmayan aşkınız için teşekkür ederim. Emniyetten katılım sayısı için bilgi istedim. Dediler ki 30 bin. Siz kardeşlerimizle attığımız bu adımla 2023’e sinyal veriyorsunuz. Yetmez 2024’e de sinyal veriyorsunuz. Burada neden toplandık. Biliyorsunuz ben pek temel atma törenlerine gitmem. Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor. Bizim işimiz çok farklı.

Eğitimde kalitenin arttırabilmesi için canla başla çalışıyoruz. Ülke genelinde birçok projeyi hayata geçirdik. Son 20 yılda İstanbulumuza eğitim alanında toplam 90 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitim ordusuna kazandırdığımız 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul’a gerçekleştirdik. İstanbul’a ayrı bir önem veriyoruz. Öğretmen atamalarımızla sınıf mevcudu ortalamasını çok daha aşağıya çektik.

ESENYURTUMUZUN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ: Bugün Esenyurtumuzun marka değerini artıracak, eğitim alanında ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek, modern bir külliyenin inşasına başlıyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir hükümetiz.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİK: Bu yıl toplam eğitim bütçemiz 651 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine çıkardık. Yasakları ve çocuklarımıza yönelik adaletsizlikleri bertaraf ederek, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. Göreve geldiğimizde her 100 kızımızdan sadece 39'u ortaöğretime devam ediyorken, bugün 95'e yükseldi.

BURSA'DAN İNŞALLAH SİNYALİMİZİ VERECEĞİZ: Şimdi geliyor 2023. Sandıkları patlatıyor muyuz? Artık sayılı haftalar kaldı. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izni ile bu işi başarırız. Yarın Bursa'da buluşacağız. Bursa'dan İnşallah sinyalimizi vereceğiz. Ama buralar başka. İstanbul bambaşka. İstanbul'daki milletvekillerinin sayılarının kahir ekseriyetini Cumhur İttifakı olarak almamız gerekiyor. Esenyurt'u sıfırlamamız lazım ona göre. Geçen seçimlerde bir yanlış oldu bir daha olmaması lazım.

GEORGE KİM, HELGA KİM?: Yabancıların yakından takip ettiği İngiliz The Economist bizimle ilgili birşeyler söylemiş. Türkiye'nin kaderini The Economist mi belirleyecek, benim milletim belirleyecek. George kim, Helga kim? Onlar kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor, millet sokakta aç, açık. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fransa, İngiltere, Almanya öyle. Ama Türkiye böyle. 2023'te hata yapma lüksümüz yok.

ÇILGIN TÜRKLER YÜRÜR BUNU BİLESİN: Diyorlar ki 'Tayfun diye bir füze üretti Türkiye. Bu Atina'yı vurursa ne olacak?' Bizim Atina'yı vurmak gibi bir derdimiz yok, yeter ki siz akıllı olun. Adaları silahlandırmaya kalkarsanız biz eli kolu bağlı mı duracağız? Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Ama akıllı uslu durursan seninle işimiz yok." (HABER MERKEZİ)