Erdoğan yine öğrencileri hedef aldı: Militanlar geçici yoğunluğu istismar etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde devlet yurtlarında yer bulamayan, fahiş kira ve özel yurt ücretlerini protesto eden öğrenciler vardı: Geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'daki Çukurova Üniversitesi tesis açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada "Öğrencilerin yurt sorununa çözüm olması için yeni yurtlar açıyoruz. 6 bin 664 öğrenci kapasiteli 4 yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edildi" diyen Erdoğan'ın hedefinde yine 'Barınamıyoruz' diyen üniversite öğrencileri vardı.

Erdoğan şöyle konuştu: "Amacımız şartları sonuna kadar zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitim, öğretimi devam ettirmektir. Hayat normal ritmine döndükçe salgının kimi alanlarda yol açtığı tahribata şahit ediyoruz. İngiltere'de benzin istasyonu, marketlerden yansıyan manzaralar salgının yol açtığı kırılma örneklerinden biridir. Aynı durum ABD ve Fransa'da geçerlidir. Türkiye tıpkı salgın döneminde olduğu gibi korona sonrası dönemini başarıyla yönetecek yönetim becerisine, siyasi iradeye sahiptir.

Ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Tek üzüntümüz hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin abartılması, istismar aracı haline dönüştürülmesidir. İstismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başvuruların üst üste olması sebebiyle gelişen geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edilmiştir. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştılar.

'NEREDEYSE TAMAMININ TALEBİNİ KARŞILADIK'

Türkiye'de 730 bin kamu 300 bin özel sektörüyle toplamda 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi vardır. Halen süren yatırımlarla birkaç yıl içinde bu rakama 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Yatak kapasitesini arttırmakla kalmadık, yurtlarımızın donanımını otel konforuna yükselttik. Pek çok şehrimizde yurtta kalmak için başvuran öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık.

Yaklaşık 1,6 milyon öğrencimizi 650 TL lisans, 1300 yüksek lisans kredi veya burs ödemesiyle destekliyoruz. Hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle eğitimden geri kalmasına izin vermiyoruz. Harçları da yine biz kaldırdık. İnşallah bundan sonra da gençlerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Üniversite kapasitelerinde yaptığımız artış bir başka başarımızdır. 26'dan üniversite sayısını 207'ye çıkardık." (HABER MERKEZİ)