Erdoğan ve Berdimuhamedov birbirlerine köpek hediye etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov birbirlerine köpek hediye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüştü.

İki ülke heyetlerinin de bir araya gelmesinin ardından, Türkiye ile Türkmenistan arasında anlaşmalar imzalandı.

İmza töreni sonrası Erdoğan ve Berdimuhamedov, ortak basın toplantısı düzenledi.

AA'nın haberine göre Erdoğan ortak basın toplantısında, "Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olan Türkmenistan'ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum" dedi. Bugünkü görüşmelerde iki ülke ilişkilerini tüm yönleriyle değerlendirdiklerini, iş birliği imkanlarını ele aldıklarını aktaran Erdoğan, iki ülke arasında enerji, ulaştırma, ticaret, bilgi teknolojileri, KOBİ'ler, çevre, meteoroloji ve iklim değişikliği, tarım, standardizasyon, akreditasyon, medya, insan kaynaklarının yönetimi, gençlik ve spor, eğitim, kültür ve arşiv alanlarında anlaşmalar imzalandığını kaydetti.

KANGAL VE ALABAY HEDİYE ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiği Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov yavru kangal, ​​​​​​​Berdimuhamedov da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "alabay" cinsi köpek hediye etti. (HABER MERKEZİ)