Erdoğan: Tatil sürecini millete seslenişte duyuracağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki ziyareti sırasında konuştu. Bayram tatilinin kaç gün olacağını ulusa seslenişte açıklayacağını belirten Erdoğan, aşılama sürecine de değindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından konuştu. Korona virüsüne karşı aşılama çalışmalarından bahseden Erdoğan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi kast ederek "En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar. Böylece BioNTech'te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız" dedi.

"Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz, çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın burada önemli bir gayreti var. Şu anda Diyarbakır'da aşılamadaki bu isteksizliği ne yapıp yapıp gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Diyarbakır'da 9 Temmuz saat 14.00 itibarıyla birinci doz aşı olanları sayısı 395 bin 403, ikinci doz aşı olanların sayısı 151 bin 109.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak konusuyken Erdoğan, "Tatil süreci 9-10 gün arasında dolaşıyor. Arkadaşlarımız çalışmalarını yürüyor. Millete seslenişte duyuracağım" diye belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle,

NATO MÜZAKERELERİNDE GÖRÜŞTÜK: Dün Savunma Bakanımız ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika'yla NATO'yla görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin görev alanı ne olacak? Burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz? Bunların kararlarını aldık. Ve NATO müzakerelerimde sayın Biden ile konuştuk. Ve en ideal şekilde Afganistan'da bu adımı inşallah atmış olacağız.

VERİMLİ NETİCELER ALINMAYA BAŞLANDI: Attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artırıyor. Bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor, çok daha rahat adım atıyor. Türkiye, bu sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler almaya başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz (HABER MERKEZİ)