Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Türk siyasetinin gözünü kin bürümüş kifayetsiz muhterisler tarafından lekelenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada muhalefete, "Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Cumhur İttifakı sizi gideceğiniz yere kadar süpürecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

HATA DAVAMIZI ETKİLER: Biz her zaman teşkilatlarımıza kibri, ayrımcılığı, nobranlığı sokmamış olmakla övünen bir partiyiz. AK Parti'yi temsil eden hiç kimsenin davamızın bu vasfına zarar vermeye hakkı yoktur. İşimiz çok olabilir, mesuliyetimiz ağır olabilir, vaktimiz sınırlı olabilir, kişisel sorunlarımız olabilir her ne olursa olsun önceliğimizi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmaya vereceğiz. Bunu başaramıyorsak o görev yerlerini boşuna meşgul etmeyeceğiz. Çünkü bu kapıda sadece siyaset kapısı değildir. Yaptığımız hata yol açtığımız kayıp sadece  şahsımızı değil asırlara sari bayrak yarışında nöbetçisi olduğumuz davamızı da etkiler.

ELBETTE SIKINTILAR YAŞADIK: Artık bir asrının eşiğine geldiğimiz cumhuriyetimiz döneminde defalarca karşılaştığımız bir senaryo tekrar üzerimizde denenmek istiyor. Sadece geçtiğimiz 9 yılda yaşananlara baktığımızda bu gerçeği görebiliriz. AK Parti'nin milletimize en büyük iyiliği demokraside ve kalkınma alt yapısında ülkemize kazandırdığı tarihi kazanımlar yanında işte bu oyuna meydan okumuş olmasıdır. Türkiye tüm mazlum ve mağdurlara kendi iradeleri ve gayretleri ile hak ve özgürlüklerine en iyi standartlarında kavuşabileceklerini, kalkınma hamlelerini neticelendirebileceklerini göstermiştir. Üstelik bu kadarla da kalmadık şimdi çok daha büyük birer atılımın içine girdik. Artık Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. İlk defa 2011 yılında Türkiye hazır hedef 2023 diyerek ilan ettiğimizden beri yaşanan her hadisenin gerisinde işte bu kavga vardır. Her saldırı aynı gaye ile tertip edilmiştir. Bu güne kadar bizi yolumuzdan döndürmeye muvaffak olamadılar. Elbette sıkıntılar yaşadık elbette bedeller ödedik ama büyük ve güçlü Türkiye trenini rayında ve rotasında tutmayı da başardık.

55 BİN ÇİFTÇİMİZ HAZİNE ARAZİLERİNİ EKİP BİÇMEYE BAŞLADI: Ana muhalefet yavrularıyla beraber çalışmalarımızı görmüyor. Yeni yatırımlar yapılıyor. Salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık. Bu vesile ile Hazine'ye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmesini zaten sağlamıştık. Böylece ülke çapında 595 milyon metrekare Hazine arazimiz 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip biçilmeye başlanmıştı. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden de faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni Hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir.

ENFLASYONUN DA KÖPÜĞÜNÜ ALACAĞIZ: Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kurundaki üzerindeki köpüğü hızla almıştık inşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de hızla alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız. 

MUHTARLARLA NASIL BİR ARAYA GELİNİRMİŞ GÖSTERECEĞİZ: Ülkemiz 2023 kavşağına yaklaştıkça bizim sorumluluğumuz da artıyor. Muhalefetin geleceğe dair hiçbir vizyonu ve derdi olmadığı görülüyor. Milletten umudunu kesen muhalefet de her yola başvuruyor. Yalanın bir bin para. Bu denli yalanı başarılı şekilde sergileyen başka bir parti görmedim. Ülkemizin karşılaştığı sorunlara çözüm sunmak yerine, halkımızı kutuplaştırmakta, yabancı büyükelçilere mektup yazmakta buluyorlar. Şehit yakınlarımıza küfürler savururken, ittifakın diğer ortağı ise toplumumuzun bir kesimini tehdit ediyor. CHP'nin tehditlerinden payını almayan kalmadı. Ağzını her açtığında herkese tehditler savuruyor. Bay Kemal yarın 2 bin civarında muhtarımla burada bir arada olacağım. Muhtarlarla nasıl bir araya gelinirmiş göstereceğim.

TEK PARTİ FAŞİZMİNE GERİ DÖNDÜLER: Son günlerde gemiyi azıya aldılar. İşi devlet kurumlarını basmaya kadar götürdüler. Bunlar siyasi eşkıyalık yapmaya özen gösterdiler. Baktılar tehdit dili işe yaramıyor, şimdi de doğrudan millete ve milletin inancına, tarihine hakaret etmeye başladılar. Güya helalleşme diye çıktıkları yolculukta sonuçta yine tek parti faşizmine geri döndüler. 2022 CHP'si ile tek parti CHP'si arasında zihniyet açısından hiçbir fark olmadığını göstermiştir.

BRE GAFİL... (CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözleri için) Geçenlerde Bay Kemal'in yardımcısı çıkmış, Diyanet İşleri Başkanlığımıza saldırarak okul öncesi eğitimi eleştiriyor. Orta Çağ zihniyeti diyerek hakarete vardırıyor. Bre gafil asıl çağdışı olan sensin, senin faşist zihniyetin. Asıl arkaik olan, gerici olan, Orta Çağ karanlığında debelenen sen ve senin gibi at gözlüğünden bakandır. CHP Genel Başkanı'na soruyorum, Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Kuran'ı, peygamberimiz hayatını öğrenmesi sizi niye rahatsız ediyor? Bu milletin dininden, Diyanet'inden kirli ellerinizi ne zaman çekeceksiniz? Milletimize kimliğini ve karakterini veren mukaddes değerleri aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Bunun bedelini ödeyecek. Bu susularak, hiçbir şey olmamış gibi savuşturulamaz. CHP Genel Başkanı, bu hezeyanları açıklamalı, izah edemiyorsa özür dilemeli. Aksi takdirde milletimiz şehit yakınına küfür eden ittifak ortakları gibi CHP'ye gereken dersi verecektir. Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız. 84 milyonun her bir ferdini öz kardeşimiz olarak görerek bağrımıza basıyoruz. Gönül dilinden anlamayanlara, anladıkları dilden konuşmasını biliriz. (HABER MERKEZİ)