Erdoğan: Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Malazgirt Zaferi'nin 951'inci Yıl Dönümü Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Bayrağımızla sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan kimseyi affetmeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir saldırıya hiçbir oyuna, tuzağa tahammülümüz yoktur. Bayrağımızda sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlama programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Malazgirt, milletimizle birlikte, tüm İslam dünyasının, Müslümanların zaferidir. Kazandığımız tüm zaferlerin anasıdır, ilk adımıdır. 

Sultan Alparslan, Anadolu kapılarını bir daha kapanmamak üzere bize açmamış olsaydı, bu coğrafyadaki küçük gruplar halinde süregelen varlığımızı ebedi kılabilir miydik bilmiyorum... Bunun için Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gönül dünyamızda ve zihnimizde yaşatacağız. Ecdadın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini biliyoruz. 

Edebiyatımızda en çok işlenen tarihi hadiselerin başında Malazgirt gelmektedir. 

Ülkemizde bir dönem milli her hasretimiz gibi Malazgirt'in de unutturulmaya çalışıldığı günler yaşanmıştır. 

Bizi, ecdadın, özellikle yad ettiği ve sürekli olarak düşmana bakışını ifade ettiği yerde, bizler tıpkı Sultan Alparslan gibi, Osman Gazi'nin, Fatih'in Yavuz'un, Sultan Süleyman'ın yaptığı gibi bugün de er meydanında her türlü mücadeleyi verirken, tek bir masumun canına halel getirmemiş, bu hassasiyet içinde hareket ediyoruz. 

Bayrağımızın dalgalandığı her yerin güven ve huzur sembolü olarak görünmesinde bu anlayış vardır. Bu inceliği istismar etmek isteyenler çıkmaktadır ama biz kararlı duruşumuzla onların üstesinden gelmeyi biliyoruz. 

Anadolu'nun adım adım medeniyetimizin maddi ve manevi unsurlarıyla işlenmesi süreci hem kılıçla hem kalemle hem kalple olmuştur. 

Biz ezanlar susmayacak, bayrak inmeyecek dedikçe, yürekleri daralananlar, gözleri dönenler, elleri ayakları titreyenler, beyhude yere endişe ediyorlar. Bu ezanlar, bu bayraklar, bu zaferler, bu şehitler, onların da özgürlüğünün, geleceğinin teminatıdır. Yeter ki vatanlarına ihanet etmesinler, milletine düşmanlık yapmasınlar, milli ve manevi değerlerimize husumet beslemesinler. Bunun dışında herkes başımızın tacıdır. Ülkemizin herkese yetecek imkânı vardır. 

Devletimiz, her bir vatandaşına sahip çıkacak güce, kudrete sahiptir. Her fırsatta, 'tek millet, tek bayrak, tek devlet' diyoruz. Hiçbir saldırıya, oyuna, tuzağa tahammülümüz yoktur. 

Bayrağımızla sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan kimseyi affetmeyiz. Vatanımızı bölmeye çalışanların gözünün yaşına bakmayız. Her konuda herkese gönlümüz de kapımız da açıktır. "

Etiketler Erdoğan Muş